in , ,

Pa šta su mu Amerikanci uradili?! Džanan Musa stigao u Sarajevo i zaprepastio novinare, svi su iznenađeni – za mjesec dobio sedam kilograma!

Džanan Musa danas je stigao u Sarajevo gdje će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pripremama za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Češke.

– Uvijek sam se rado odazivao reprezentaciji. Žao mi je što Duško Vujošević više nije sa nama. Ovim putem mu želim sve najbolje i brz oporavak. Sigurno da je i Jasmin Repeša izuzetno ozbiljan stručnjak i vjerujem da će reprezentaciju nastaviti razvijati u istom pravcu – kazao je košarkaš Brooklyn Netsa.
– U odnosu na neke ranije cikluse, ovoga puta smo jači za Jusufa Nurkića i tako da vjerujem da ćemo u utakmicama protiv Finske i Češke nastupiti u najjačem sastavu – dodao je Musa.

Musa nije stigao sam iz Sjedinjenih Američkih Država, a u pratnji s njim stigli su kondicioni trener i Pablo Prigioni, koji je jedan od pomoćnih trenera u stručnom štabu Booklyn Netsa.

– Moram naglasiti i posebno se zahvaliti mojim Brooklyn Netsima što su mi dozvolili dolazak na okupljanje. Sa mnom su stigli kondicioni trener i pomoćni trener Pablo Prigioni, a mogu se pohvaliti da sam fizički dosta napredovao o čemu svjedoči podatak da sam u proteklih mjesec dobio sedam kilograma – kazao je Musa, te dodao:

– Iza mene je jedan period adaptacije i mogu reći da su me saigrači brzo prihvatili kao da sam tu već dvije, ili tri godine. Isto tako ja sam se maksimalno brzo navikao i adaptirao na novu sredinu i način života u Americi.
Musa je kazao da će on i njegovi saigrači nastojati da sjajnim partijama na parketu uveseljavaju sve Bosance i Hercegovce – javlja Faktor.

Prava fudbalska euforija: Tešanj na nogama, jasna poruka navijača pred Velež!

PUKLA TIKVA Skandal trese bosansku estradu, Deen brutalno napao Hanu Hadžiavdagić!