PADAJU “DODIKOVI” TUŽITELJI: “VSTV vodi nekoliko disciplinskih postupaka protiv Lepira i Vreće

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

“Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH vodi nekoliko disciplinskih postupaka protiv tužilaca Želimira Lepira i Dalibora Vreće zbog propusta u istrazi Ubistva Davida Dragičevića, saoštili su mi izvori iz VSTV.

Disciplinski postupci protiv Lepira, glavnog okružnog tužioca, i postupajućeg tužioca Dalibora Vreće pokrenuti su po službenoj dužnosti, a  u skladu sa nadležnostima Kancelarije disciplinskog tužioca.

Defakto, Kancelarija je po službenoj dužnosti pokrenula disciplinske postupke, jer je uočila niz propusta i prekršaja Lepira i Vreće tokom istrage Ubistva Davida Dragičevića.

Sto dana Lepir i Vrećo nisu htjeli okvalifikovati djelo, da bi ga na kraju okvalifikovali kao “ubistvo s najnižim stepenom vjerovatnoće”, što nije ništa drugo do kompromis sa onim koji štite Naručioce Ubistva i Ubice, a nalaze se u vrhu MUP RS – Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum…

Samo njihovo sramno saopštenje, izdano 04.07., u kojem iznose detalje navodne istrage, je više nego dovoljno za suspenziju Vreće i Lepira, jer istraga mora biti tajna.

Kancelarija disciplinskog tužioca vodi još nekoliko postupaka protiv Lepira i Vreće na osnovu više prijava pojedinaca koji su ukazali na svjesne propuste i teške zloupotrebe dvojice tužilaca koji su obrukali potpuno tu profesiju”, zaključuje Vasković u svom blogu.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku BH Dijaspore.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.