PAVKOV SE POJAVIO NIOTKUDA Elvis Ćatović ubio pripadnika crvenih beretki, tvrdi da je u samoodbrani pucao nasumice

Vijesti

U bjelopoljskom Višem tužilaštvu završeno je saslušanje 32-godišnjeg Elvisa Ćatovića koji se sumnjiči da je prije dvije noći u selu Potkrajci ubio državljanina Srbije 47-godišnjeg Željka Pavkova iz Srbobrana, a teško ranio godinu mlađeg Ljubomira Lazića iz Zemuna.

Prvi rezultati istrage pokazali su da su srpski državljani ilegalno ušli u Crnu Goru s namjerom da ubiju Ćatovića koji je tokom saslušanja tvrdio da je u trenutku dok je zaključavao svoj automobil omamljen te da je nejasno vidio siluete možda i više od dvije osobe.

Istakao je da u samoodbrani pucao nasumice, te da mu osobe na koje je ispalio hice nisu poznate od ranije.

U razmjeni vatre i Lazić je zadobio povredu ramena, zbog čega se nalazi na bolničkom liječenju. Iz Uprave policije saopšteno je da on nije životno ugrožen.

Sa druge strane, Ćatović je pogođen u predjelu nadlaktice, ali je nakon ukazane medicinske pomoći uhapšen zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

„Prilikom vršenja uviđaja nađen je veliki broj tragova: čahure, municija kao i dva pištolja kalibra 7,76 mm, od čega jedan sa prigušivačem. Svi tragovi su izuzeti s lica mjesta i poslati su na vještačenje Forenzičkom centru u Danilovgradu. Tijelo pokojnog Pavkova poslato je na obdukciju, dok je Lazić zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se na liječenju u Kliničkom centru u Podgorici, kazao je crnogorskim “Vijestima” viši državni tužilac Crne Gore Hasan Lukač.

Pavkov je bio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvanih crvenih beretki. Kao pripadnik te jedinice nagrađivan je i odlikovan spomen znakom. Odlikovan je i priznanjem za zasluge, a u toj jedinici bio je član izviđačkog odreda.

Prema nezvaničnim informacijama u Srbiji je osuđivan zbog pokušaja ubistva, a tamošnje vlasti posljednju deceniju nemaju informacije o njegovom kretanju.

Izvor blizak istrazi je ispričao da su Pavkov i Lazić najvjerovatnije imali logističku podršku među Bjelopoljcima, i da ispituju njihovo kretanje i kontakte u tom gradu.

Policija sumnja da je Ćatović praćen do kuće

U policiji sumnjaju da su Pavkov i Lazić pratili Ćatovića, s obzirom da živi u jednosmjernoj ulici van Bijelog Polja do koje je teško doći za nekog ko ne poznaje grad.

Ćatović je, saznaju “Vijesti”, radio kao građevinski radnik na gradilištima u Njemačkoj, odakle je protjeran nakon što je nanio teške tjelesne povrede jednom radniku.

Leave your vote