in ,

Pljušte otkazi u MUP-u RS: Lukač konačno krenuo sa smjenama zbog Davida Dragičevića?!

Dragan Lukač
Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smijenio je više načelnika uprava u entitetskoj policiji RS-a.

Među smijenjenim je i Darko Ilić koji je bio načelnik Uprave za organizovani kriminal, kao i načelnik Uprave kriminalističke policije Siniša Kostrešević.

Lukač je smijenio i Nedeljka Luburu, načelnika Uprave za borbu protiv terorizma, kao i još tri načelnika Uprava policija, piše Slobodan Vasković.

Smijenjeni su i Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka, Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj i Žarko laketa, načelnik PU Trebinje, navodi Vasković.

“Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je danas rješenje o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u više osnovnih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da su promjene izvršene u Upravi policije (Dragan Jevđenić, op.aut.), Upravi kriminalističke policije (Siniša Kostrešević, op.aut.), Upravi za organizovani i teški kriminalitet (Darko Ilić, op.aut.), Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma (Nedeljko Lubura, op.aut.), Upravi za policijsku podršku (Boško Pandža, op.aut.) i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu (Marinko Janjetović).

Promjene su izvršene i u policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Gradiška i Trebinje, navodi se u saopštenju iz MUP-a Republike Srpske”, piše Vasković.

Meteorolozi izdali žestoko upozorenje za BiH: Vrijeme je opasno! Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni!

Doktori u šoku, opsadno stanje u bolnici: Desetine policajaca sa dugim cijevima smirivale porodicu preminulog pacijenta koja je porazbijala pola odjela!