Poginuo policajac iz BiH, kolege okovane tugom: “Veliki čovjek i veliki gubitak”

Ako o nekom mogu da kažem da je bio ljudska gromada onda je to sigurno Vladimir Miko Vujasinović koji je bio lik i djelo jednog pravog čovjeka.

Ovako kolegu ronioca, koji je pritom bio planinar i speleolog, a koji je juče nastradao prilikom planinarenja u Kneževu, opisuje kolega Borislav Trninić, predsjednik Ronilačkog kluba “Buk”.

Četrdestešestogodišnjak iz Laktaša, koji je inače pripadnik MUP-a RS, nastradao je prilikom planinarenja u mjestu Živinice, a teren na kojem je spletom nesrećnih okolnosti nastradao, veoma dobro je poznavao.

“Vladimir je bio veliki čovjek i njegov odlazak je naš veliki gubitak. Bio je vrsan planinar, član GSS-a, jedan vrsan sportista, džudista… ma ne znam ni na kojem polju sve nije bio uspješan. Prije svega, bio je veliki čovjek i prijatelj”, rekao je Trninić.

Ističe da se Vujasinović dvije decenije počeo baviti ronjenjem, a osim toga bavio se i planinarenjem kao i istraživanjem stijena.

“On je bio moj učenik te 2000. godine, a na moje zadovoljstvo i sam je kasnije obučavao ronioce, na šta sam bio veoma ponosan. Tada je pripadnik specijalne jedinice policije i akltivan član ronilačkog kluba Buk, a kasnije je formirao svoj klub”, rekao je Trninić.

Naime, on je osnivač ronilačkog kluba “Gnjurac” u Laktašima.

“Poslednji pozdrav prijatelju, drugu, bratu i osnivaču našeg kluba, Vladimiru Vujasinoviću. Hvala ti za sve što si napravio za nas, ostaćeš u najljepšem sjećanju. Vidimo se na boljem mjestu. Ovaj dan posvećujemo tebi i ronićemo opet, sigurno”, napisali su članovi tog kluba – prenose Nezavisne.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.