Pogledajte kako izgleda ćelija u kojoj boravi Ratko Mladić: Pa ovo je sramno!

Pogledajte kako izgleda ćelija u kojoj boravi Ratko Mladić: Pa ovo je sramno!

Posljednje Vijesti

Ratni zločinac Ratko Mladić prošle sedmice je konačno osuđen da zatvor do kraja svog života u presudi koja je posljednjih dana privlačila veliki pozornost medija sa svih krajeva svijeta, a posebno iz našeg regiona.

Žrtve, hiljade njih, su tako dobile barem djelimičnu satisfakciju mada dovoljna kazna za počinjena nedjela zaista ne postoji. No ono što ljuti žrtve, a o čemu se tako malo priča, svakako jesu uvjeti u kojima ratni zločinci inače borave.

Ratko Mladić tako posljednjih šest godina boravi u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, u ćeliji od 15 kvadrata koja je za jedan zatvor, bogato opremljena.

Opremljena je jednim krevetom, policama za knjige i odjeću, stolom i stolicom, TV-om, mini toaletom i umivaonikom te računarom, ali bez pristupa internetu. Mladić se tokom dana slobodno može kretati hodnicima u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu, nakon čega biva zatvoren u ćeliju od 15 kvadrata gdje provodi vrijeme do narednog jutra.

Ono što je ranije objavljeno je to da Mladić jedini od svih pritvorenika u Haagu nije u stanju očistiti svoju ćeliju. On inače svoje vrijeme najčešće provodi s drugim osuđenikom za ista nedjela Radovanom Karadžićem.

Pogledajte u kakvim uslovima boravi Mladić i sami procijenite je li ovo kazna ili nagrada? A tek treba da se odredi u kojoj državi i u kakvom luksuzu će provesti ostatak svog života…

Leave your vote

3 razmišljanja na “Pogledajte kako izgleda ćelija u kojoj boravi Ratko Mladić: Pa ovo je sramno!

  1. Zatvor je ZATVOR pa makar mu soba bila od 300 m2. Taman da je sva u suhom zlatu kakve fajde. Neka ga tu i da Bog da da dugo tu bude. Gora je ta kazna nego smrtna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.