Pogledajte kako je momak ismijao Zlatana Ibrahimovića, a ima više nastupa u Ligi prvaka nego u Premiershipu

Liverpool je pobjedom nad Milanom (1:2) postao prvi engleski klub sa šest pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka.

Juergen Klopp je na San Siru izveo izmiješan sastav, ali su odlični Redsi svejedno uspjeli doći do pobjede i to poslije preokreta rezultatom 1:2.

Milan je vodio, nadao se da može doći do nokaut faze, međutim Divock Origi, zlatna rezerva Liverpoola, im je u 55. minuti pomrsio račune.

Sve u svemu, bila je to još jedna sjajna evropska noć za Kloppa i njegove izabranike od kojih su neki pružili vrhunsku partiju.

Na poziciji štopera igrao je Nathaniel Phillips te je dečko koji u ovoj sezoni ima više nastupa u Ligi prvaka (2) nego u Premiershipu (0) bio i vrlo dobar.

U svom prvom startu ove sezone 24-godišnjak je u posljednjim minutama meča uspio ismijati velikog Zlatana Ibrahimovića snalažljivim potezom.

Iako je bio okrenut prema golu Phillips je uspio napraviti savršeni tzv. “Cruyffov” okret te poslati Ibru u praznu, ali i Francka Kessijea na glavu koji je završio na terenu San Sira – prenosi sportsport.ba.

Phillips je u Liverpool stigao iz omladinskih selekcija Boltona, a ranije je u dva navrata boravio na posudbi u Stuttgartu. Do sada je za prvi tim Redsa skupio ukpno 23 nastupa.

Pogledajte kako je ismijao Ibrahimovića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.