Komšić

Pogledajte šta je Željko Komšić radio tokom rata u BiH (Video)

Vijesti

U moru bh. političara koji iza sebe imaju nepoznatu i ponekad misterioznu ratnu prošlost, teško je pronaći nekog ko s obrazom može pričati u tom teškom periodu. To je svakako Željko Komšić, lider Demokratske fronte.

Komšić je dobitnik ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan” što samo po sebi govori o njegovim ratnim zaslugama. O Komšiću kao političaru možete misliti šta hoće, ali i Komšiću kao čovjeku i patrioti niko ne može reći ništa loše.

Sukob u emisiji

Treba imati u vidu da je kao Hrvat, imao izbor da ode negdje drugo kao što su uradili mnogi, ali nikad nije ni pomislio da napusti Armiju i zagrli neku drugu vojsku. Njegov izbor bio je jasan od početka i zato zaslužuje naše poštovanje bez obzira na eventualne razlike u političkim stavovima.

Zbog toga i danas ima veliko poštovanje među običnim narodom u BiH iako je njegova politička pozicija u BiH trenutno potpuno nejasna i teško je pretpostaviti kako će proći na izborima naredne godine.

Ali za ratne zasluge svaka mu čast. Nije bilo lako procijeniti koja je prava strana pod pritiskom strašne propagande. Željko je ipak bio na pravoj strani… Pogledajte video u kojem Komšić pojašnjava šta je radio u ratu.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Pogledajte šta je Željko Komšić radio tokom rata u BiH (Video)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.