Policajci iz Bijeljine tvrde: Ermin Krivić nas je pijan vrijeđao, pa pokušao pobjeći

Crna hronika Posljednje

Krivić je, tvrde u saopćenju, do sada više puta ispoljavao nezadovoljstvo, jer je smješten u karantin.

Iz Policijske uprave Bijeljina danas je saopćeno da je korisnik karantina, Ermin Krivić, u subotu pod dejstvom alkohola vrijeđao policijske službenike.

“Krivić je odbio da izvrši naređenje policijskog službenika, nastavljajući da ga vrijeđa, da vikom i galamom uznemirava ostale korisnike karantina. Pokušalo je da se udalji iz karantina u čemu je spriječen, nakon čega je odbio da se alkotestira”, naveli su iz policije.

Nakon što je spriječen da, kako dodaju, samovoljno napusti karantin, Krivić je dobrovoljno otišlo u spavaonicu, gdje se nakon 40 minuta, počeo da se žali kako ima povrede i da želi medicinsku pomoć.

“Pregledan je u Medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatovane manje oguljotine, kao i da je pod dejstvom alkohola”, dodali su iz Policijske uprave Bijeljina uz napomenu da policijski službenici obezbjeđuju objekat karantina, ali ne borave u njegovoj unutrašnjosti.

Krivić je, tvrde u saopćenju, do sada više puta ispoljavao nezadovoljstvo, jer je smješten u karantin, te mu je 29. aprila izrečeno policijsko upozorenje, budući da je odbijao da postupi po rešenju nadležnog republičkog inspekcijskog organa o smeštanju u karantin.

Protiv E.K. dostavljen je izvještaj o prekršaju zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Leave your vote