Policija na nogama: Protesti u Sarajevu zbog dolaska Kolinde Grabar Kitarović

Kolinda Grbar Kitarović

Bošnjački pokret povodom dolaska Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar  Kitarović u zvaničnu posjetu BiH naredne sedmice, a imajući u vidu niz neprimjerenih istupa u javnosti u proteklom mjesecu vezanih za veličanje ratnih zločinaca, a omavložavanje žrtava zločinačkog pothvata Prlića i grupe te pokušaja uplitanja u unutrašnja pitanja države BiH, organizovaće protestno okupljanje upozorenja na dan posjete ispred Ambasade RHrvatske, sa sloganom “Ne Tuđmanovoj zločinačkoj politici U BiH 22 godine poslije Mirovnog sporazuma”.

Tim povodom danas su počele pripreme za organizovanje navedenih aktivnosti, te je jedna od radnih grupa Glavnog vijeća Bošnjačkog pokreta održala sastanak.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u srijedu, 17. januara, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH.

Kako je navedeno, programom posjete planirana je ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, susret članova Predsjedništva BiH sa predsjednicom Republike Hrvatske i konferencija za novinare.

Najava protesta izazvala je hitru reakciju u policijskih strukturama s obzirom na to da se ambasada nalazi blizu Predsjedništva i kako bi svi eventualni incidenti bili unaprijed osujećeni.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.