in

Policijska stanica Tešanj dobila prestižnu nagradu, njihov uposlenik Senad Spahić i Sead Kadribašić iz Doboj Juga dobitnici zlatne značke!

U zgradi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona obilježen je Dan policije, a najzaslužniji su odlikovani priznanjima.

Svečanost koja je održana uz prisustvo najviših predstavnika kantonalne vlasti i ministara počela je predavanjem raporta policijskog komesara MUP-a ZDK Semira Šuta ministru Dariju Pekiću.
Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut je kazao da su službenici MUP-a ZDK uz pripremu današnjeg događaja dežurali i na poplavljenim područjima u ZDK.

“Potvrdili smo da uživamo povjerenje naših građana i povećavamo subjektivni odnos sigurnosti koji je važniji od statistike i brojki koje su nam bolje nego prošle godine. U ovom vremenu kada su građani obasuti vijestima o blokadama vlasti, želimo poslati poruke stabilnost, humanosti i perspektive. Uložit ćemo svu snagu da naši građani, organi vlasti, privrednici i nevladine organizacije u nama vide stub povjerenja”, kazao je Šut te svim službenicima zaželio zdravlje i poslovni uspjeh.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK Dario Pekić je kazao da im je cilj i u budućnost unapređivati rad s ciljem povećanja sigurnosti za sve građane ZDK.
“Opredijeljeni smo i u ovoj godini nastaviti kapitalna ulaganja s budžetom od 1,5 miliona KM. Naši rezultati imaju trend poboljšanja u svim oblastima. Imamo smanjen stepen maloljetničke delinkvencije, smanjen broj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te manji broj saobraćajnih nesreća. Postavili smo i napredne kamere te videonadzorne sisteme na putevima, a sve ove rezultate ostvarujemo zahvaljujući drugim policijskim agencijama, organima i pravosudnim institucijama”, kazao je Pekić te građanima ZDK poručio da vjeruju svojoj policiji, a policijskim službenicima uputio čestitke povodom Dana policije.

Prisutnima se obratio i premijer ZDK Mirza Ganić koji je osim upućenih čestitki kazao da je zaštita imovine i građana njihova trajna obaveza.

“Odlikuje vas činjenica da učestvujete u akcijama FUP-a i drugih institucija, što potvrđuje vaš odnos prema poslu koji obavljate. Želimo dobru, efikasnu i profesionalnu policiju i nastavit ćemo raditi na tom putu kako biste ostali svijetla tačka našeg kantona”, izjavio je Ganić.

Čestitke povodom Dana policije ZDK stigle su iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za zaštitu imovine i ljudi Condor Zenica te brojnih drugih.
Današnji program svojim nastupom upotpunili su i članovi Omladinskog hora Zenica.

Sektor uniformisane policije MUP-a ZDK odlikovan je zastavom s grbom, a reljefni grb je dobila PS Tešanj. Senad Spahić je dobitnik zlatne značke, a dodijeljena je i Seadu Kadribašiću iz PS Doboj Jug i Zehrudinu Buzi iz PS Visoko. Na svečanosti uručene su i srebrene značke, pohvale ministra, plaćena odsustva te ručni satovi s posvetom. Zahvalnice su uručene i javnim preduzećima Grijanje Zenica te Hifa Group Tešanj.

Ovim događajem završen je višednevni program obilježavanja dana MUP-a ZDK u sklopu kojeg su održana sportska takmičenja i pokazne vježbe, a odata je počast poginulim i preminulim pripadnicima MUP-a ZDK te upriličen iftar/večera za članove njihovih porodica – prenio je Klix.

Plate o kojima bh. građani mogu samo sanjati… Pogledajte koliko zarađuju sudije i tužioci!

Dobojska policija u šoku, ovakav slučaj još nisu imali… Posvađao se sa komšijom, pa ga lupio ciglom!