Policijski automobili opkolili sarajevski tržni centar SCC: Neko “bacio bombu” da je viđen ubica Edin Gačić, nastao je potpuni haos!

Neko je slagao da je vidio ubicu Gačića…

Brojni građani Sarajeva koji su se u večernjim satima našli u blizini SCC-a, bili su poprilično uznemireni vidjevši ispred tog tržnog centra brojne policijske automobile pod rotacionim svjetlima kao i Hitnu pomoć.

Nedugo potom na društvenim mrežama se brzinom munje proširila informacija da je u ovom objektu viđen ubica Edin Gačić, te da je građanima rečeno da napuste objekat. Ta informacija ispostavilo se, bila je potpuno lažna.

S druge strane, u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da su zaprimili prijavu o narušavanju javnog reda i mira u SCC-u, te da ne raspolažu drugim informacijama. Nisu mogli potvrditi, a ni demantirati informacije da, navodno, ima povrijeđenih.

Nezvanične su informacije da je u “obračunu“ koji se desio u objektu jedna osoba zadobila povrede glave, te da joj je odmah ukazana pomoć. Za sada u MUP-u o tome ništa ne govore.

Jedna osoba je, kako javlja Hayat, iz objekta izvedena sa lisicama na rukama, a incident se dogodio u jednom ugostiteljskom objektu.