Političarka krvnički ubila sina (12) nakon svađe: Udarala ga tegom dok nije izdahnuo, pa prijavila njegov nestanak

Policija u Astrahanu u Rusiji uhapsila je Galinu Morozovu zbog sumnje da je krvnički ubila svog sina (12) nakon svađe. Prema pisanju ruskih medija, osumnjičena za ubistvo je poznata političarka koja se kandidovala za gradonačelnika i bila poslanica u regionalnoj Dumi.

Ona je, navodno, priznala zločin i policiji pokazala gdje je sakrila tegove kojim je udarala svog sina dok nije izdahnuo, kao i gdje je sakrila njegov mobilni telefon prije nego što je policiji prijavila njegov navodni nestanak.

Sumnja se da političarka sina ubila početkom marta tako što ga je udarila tegom nakon svađe i zadala mu smrtonosne povrede. Potom je policiji prijavila njegov nestanak. Tijelo mališana pronađeno je 19. juna, zazidano u temelju kuće njegovog starijeg brata.

Majka je, naime, 4. marta pozvala policiju i saopštila da se njen sin nije vratio iz škole. Uslijedila je opsežna potraga za dječakom, ali bez uspjeha. Nakon što danima djetetu nisu mogli da uđu u trag, policija je saopštila da se sumnja da je mališan otet ili ubijen. Nakon više od tri mjeseca potrage njegovo tijelo našli su zakopano u temelju kuće njegovog starijeg brata.

Morozova i njen suprug su, dok je trajala istraga, više puta zavarali trag policiji, govoreći da su svog sina vidjeli na sigurnosnoj kameri kako se “mota oko kuće”, ali svaki put kada bi krenuli da ga traže ne bi ga pronašli.

Još nije poznato kako je dijete završilo zazidano u temelju kuće. Predmet kojim je počinjen zločin kao i mobilni telefon dječaka pronađeni su na dnu jedne rijeke.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.