Danska

Pomoć Bošnjaka iz Danske veoma značajna za domovinu

Posljednje Vijesti

U herojsko Goražde uputili smo pomoć ljudima koji se nalaze u izbjegličkom naselju “Belvedere”. Pomoc se ogledala u odjeći i obući. Staračkom domu u Goraždu smo također  podjelili pelena za odrasle i čarapa za korisnike.

Piše: Prof. Samir Imamović, Most-Bro Danska

Ovaj tekst pišem pun emocija i pun zadovoljstva i sreće što ste mi omogućili da budem dio vaše misije pomoći našem gradu. Danas smo nastavili vašu i našu misiju u našem gradu.

Ipak , krenuću od početka naše saradnje. Donacije koje smo dobili od vas u zadnje tri godine su za svaku pohvalu. Halalite ako šta zaboravim, donacije su došle u više navrata u školu gdje radim kao profesor vjeronauke, a istovremeno sam i Predsjednik školskog odbora. Škola je „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima kod Goražda. Donacije su bile u informatičkoj opremi, tako da skoro svaki kabinet je upotpunjen sa tom opremom.Takođe stolice ,table,printeri itd.

U više navrata su došle donacije za učenike koje su u potrebi socijalne prirode. Takođe stipendije učenicima, i pomoć bolesnoj djevojčići koja ide u našu školu. Moja saradnja sa vama je proširena od ovog ljeta na širi rejon našeg Goražda, gdje je uručen jedan
šporet.

Današnja posjeta je ostavila poseban trag na mene. Danas sam osjetio možda kao nikad do sada gorčinu života , a istovremeno i zadovoljstvo što smo pomogli ljudima koji to sigurno zaslužuju. Posjetio sam naselje Belvedere koji je kolektivni centar. Tu se nalazi ljudi koji su izbjegli, koji su sami, koji su ostavljeni i napušteni. Ima jedan muškarac koji je i majka i otac sa puno djece a ne radi nigdje.

Ima jedno dijete koje mi kaže da ima sve petice iz vjeronauke, a sa sobom ima samo majku dok otac je poginuo. Ima dosta stari nena koje su same, naše majke i nane ostavljene od svakog. A kuće su male i neuslovne. Svaka pomoć je dobra došla. Danas smo uručili donacije i ostavio sam sa njihovim problemima. Na trenutak smo im podarili tračak sreće i vratili osmjeh na njihova lica.

Allah da nagradi sve one koji su učestvovali u ovoj pomoći. Vaša i naša misija pored pomoći našoj školi , Vitkovićima evo sad i naselju Belvedere je nastavljena i dalje. Posebno je bila pomoć penzionerima u domu za stara i iznemogla lica. To je nešto što se ne može opisati.

Uzvišeni Allahu nagradi neizmjernom nagradom sve one koje su dali doprinos da se
ovo realizuje. Od srca vam upućujem dove sa nadom da ćemo nastaviti našu misiju u vašem i našem gradu na Drini.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.