in ,

PORODICA DONIJELA ODLUKU Džej Ramadanovski će biti ispraćen po muslimanskim običajima, na dženazi će svirati njegovu “Nedelju”!

Mnogo se polemisalo o tome po kojim običajima će biti ispraćen Džej, a njegov kum Zoran Jagodić Rule otkrio je sve detalje

Džej Ramadanovski, legenda naše narodne muzike, preminuo je u nedjelju, 6. decembra, a dženaza će se održati u petak 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Mnogo se polemisalo o tome po kojim običajima će biti ispraćen Džej, a njegov kum Zoran Jagodić Rule otkrio je sve detalje.

“Prema dogovoru Džej će biti ispraćen po muslimanskim običajima”, rekao je on.

Rule je takođe otkrio da će Ramadanovski na vječni počinak biti ispraćen kako je želio, uz muziku, a violine će svirati njegovu najtužniju pjesmu.

U pitanju je njegova pjesma “Nedelja”, otkrio je on Nacionalnom dnevniku na Pinku. Njegova kćerka Marija Ramadanovski na svom Instagramu objavila je umrlicu oca.

Podsjetimo, Džeju je pozlilo u njegovom stanu na Dorćolu, gdje je bio u strogoj izolaciji zbog korona virusa, te je ekipa Hitne pomoći ubrzo stigla na lice mjesta i započela reanimaciju, međutim, uprkos svim naporima ljekara, on je preminuo.

Preokret na pomolu: Amerika želi značajne izmjene Dejtona, ide se prema osnaživanju građanskog društva u BiH?!?

Skandal u Ligi prvaka: Igrači Basaksehira i PSG-a napustili teren nakon nezapamćenih sudijskih uvreda!