Foto: Dječakova tetka Nađa, otac Kenan i trogodišnja sestrica

Porodica otete bebe progovorila o otimičarki Merhunisi, javnost zaprepaštena: Opasna je, sutra će oteti drugo dijete!

Posljednje Vijesti

Oko oca Kenana sve vrijeme vrtjela se trogodišnja kćerkica. Razgovor sa njima se odvijao u predsoblju, jer je u susjednoj sobi, na kauču, zamotan u dekicu, mirnim snom spavao maleni Ismail koji je tek dobio ime

Neizmjerna sreća jučer je vladala u porodici dječaka od 11 dana, nakon što je policija pronašla njegovu otmičarku Merhunisu Dedić i vratila ga roditeljima. Na licima oca Kenana Ismailovskog i tetke Nađe Mehdi koji su proživjeli agoniju, ogledao se umor zbog neprospavane noći. I pored svega, ljubazno su primili ekipu Avaza u stanu Kenanove punice, gdje se porodica sklonila nakon strašne drame koju su proživjeli.

– Beba je u kući, spava – dočekala ih je Nađa na vratima stana svoje majke.

Nađa, koju je otmičarka zaključala u stanu sestre Lejle u Hadžićima i pobjegla s bebom, odmah je upozorila da im je policija zabranila da govore o otmici. Pomiješanih emocija i još u šoku, Nađa i otac Kenan najviše su pričali o policiji, kojoj, kako kažu, duguju svoju neizmjernu sreću zbog pronalaska dječaka.

– Ne postoje riječi kojima bih zahvalila našoj policiji. Pohvalila bih njihove ljude, njihovu organizaciju. Vrhunski su odradili, hvala im iz sveg srca, nema riječi kojima bih mogla da im zahvalim. Ovo je bio šok za sve nas – nastavila je Nađa, ne krijući suze.

Oko oca Kenana sve vrijeme vrtjela se trogodišnja kćerkica. Razgovor sa njima se odvijao u predsoblju, jer je u susjednoj sobi, na kauču, zamotan u dekicu, mirnim snom spavao maleni Ismail koji je tek dobio ime. Ponosna tetka Nađa nježno ga je podigla, pokazujući njegovo malo mirno lice.

– Dobro je, nema nijedne ogrebotine – kaže otac Kenan i nastavlja: – Zove se Ismail. Biće dobro. Posebno bih zahvalio policiji u Hadžićima, izašli su u rekordnom vremenu na teren. Očekujemo da ta žena dobije zasluženu kaznu. Najlakše je reći da je psihički bolesnik. Ovo ne može da učini psihički bolesna osoba – kaže Kenan, koji se u tom momentu slomio i teško zaplakao.

Za njega je preteška bila i sama pomisao da je mogao ostati bez svog sinčića. Bebina majka Lejla Ismailovski i jučer je morala opet otići u policiju da daje izjavu.

– Lejla se dobro drži, najbitnije je da je dijete živo i zdravo. Meni su rekli inspektori u stanici da je beba pronađena. Odmah sam vrisnula i počela plakati od sreće. To je bio dobro osmišljen plan. Taman da je umjesto mene u stanu bila Lejla, ova žena bi uradila isto. Imala je jedan predmet koji je djelovao, tako da može nanijeti povrede. Da me nije zaključala u kupatilo, ona bi me, sigurno, povrijedila – zaključila je Nađa.

– Smatramo da treba toj ženi objaviti ime. Ako je opasna za dijete, opasna je za čitavo čovječanstvo. Ona će sutra opet biti spremna da to uradi. Šta je dijete krivo da ona tako osmisli plan. Sutra će ona drugo dijete oteti, niko nije siguran – kaže Nađa.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.