Poruka iz Australije: S dobrom uvijek dolazi dobro

Poruka iz Australije: S dobrom uvijek dolazi dobro

Posljednje Vijesti

Od 12-16. marta tekuće godine s Bošnjacima u Australiji su bili gosti iz BiH ispred Rijaseta IZ u BiH: novinar, publicista, pjesnik Bajro ef. Perva i gl. imam MIZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić, prof.

”U toku boravka s nama, družili smo smo na vazovima i predavanjima, a 15.03.2018 u našem redovnom terminu tribine Imansko vrelo, prije akšama smo imali promociju knjige – poeme Zulija, autora Bajre Perve, u kojoj opisuje posljednje dane mlade Srebreničanke, hrabre djevojke koja pri dolasku na sobodnu teritoriju postaje šehid. Knjiga je izazvala emocije, probudila sjećanja i pozvala na čuvanje vrijednosti zbog kojih su dušmani navalili na bošnjački narod”, saopšteno je iz Bosnia-Herzegovina Islamic Society, Noble Park.

Promotor je bio prof. Habib Mandžić, a tokom promocije obratio se i Izet ef. Čamdžić koji je recitovao stihove poznatog glumva rah. Muzaferije “Ime zla”. Sve knjige su rasprodate poslije promocije i bilo je potražnje za dodatnim.

Nakon akšam namaza, Izet ef. Čamdžić je održao vazi-nasihat do jacije namaza. Potom smo se zajedno fotografisali na bini naše sale, onoliko koliko je moglo stati u kadar, nešto više od stotinu, a mnogi su ostali s onu drugu stranu kamere. Sutradan je Izet ef. Čamdžić održao hutbu i predvodio džumu namaz.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.