POSLJEDNJI PUT, DRUGI PUT Porodica Davida Dragičevića i građani na groblju kod Beča, došao i Muriz Memić

Uoči ukopa na groblju Friedhof der Stadt okupili su se pripadnici grupe “Pravda za Davida”, među kojima je i otac stradalog mladića Davor Dragičević, ali i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića.
Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima juče je dočekao je njegov otac Davor, koji je prethodno rekao kako ne želi da tijelo njegovog ubijenog sina počiva u “zločinačkoj državi”.

Podsjetimo, David Dragičević je 18. marta prošle godine nestao, a njegovo je tijelo nađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Davidovi roditelji Davor i Suzana vjeruju da je David otet, mučen i silovan, te da su ga u konačnici ubili pripadnici policije Republike Srpske, a članovi “Pravde za Davida” uvjereni su da je najveći krivac ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, jer prikriva istinu o okolnostima pod kojima je David pronađen mrtav, što iz MUP-a RS-a odbacuju.

Uoči drugog ukopa tijela Davida Dragičevića prisutnima se obratio njegov otac Davor. Poručio je kako se nada da će njegovo dijete konačno ovdje naći spokoj, a da njegovo ubistvo neće oprostiti.

Ponovio je kako su mu dijete ubile institucije RS, MUP, tužilaštvo i predsjednik, ali i poručio kako će grupa Pravda za Davida postojati uvijek u Austriji i BiH.

“Konačnu odluku i presudu ću imati lično ja Davor Dragičević, kao i brat Muriz Memić za svoje dijete. Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halalilt’ svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada. Kasno ćete shvatiti koliko su moje riječi ozbiljne, ali to je vaš problem. Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on, ni ja dok god ubice šetaju Banjom Lukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovnom”, rekao je Davor okupljenima.

Kazao je kako ga više ne zanima šta će se pisati i govoriti o njemu i njegovom djetetu.

“Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više, samo pravda za moje ubijeno dijete. Sve je već rečeno, a učinjeno nije ništa. Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj”, kazao je Davor.