Potonuo brod na Jadranu, građani u šoku: “Ovo je velika nesreća za sve nas!”

Vlasnik Vladimir Tomaš izletničkog broda Krešimir iz Pule zaista nije imao sreće.

Nakon povratka iz Fažane u Pulu, gdje je bio na protestu malih brodara protiv plaćanja koncesije za plovidbu oko otočja Brijuni, u pulskoj je luci doživio havariju.

Kako su novinari saznali od malih brodara koji su bili na protestu, otkazale su komande broda dok se brod kretao uz samu obalu u neposrednoj blizini benzinske pumpe. Udario je u mol i potonuo. I to u roku od pet minuta.

– Ovo je velika nesreća za sve nas. Ovo je kao da neko izgubi život, kazali su potreseni brodari dok je vlasnik bio na razgovoru u pulskoj lučkoj kapetaniji.

Nisu znali reći što se tačno dogodilo jer će to policijski uviđaj dokazati. Na brodu je bio samo kapetan i mornari i svi su prošli bez povreda.

– Srećom bili su samo oni. Novinari, koji su bili s ostalim brodarima, bili su na drugom brodu. I brodari su mu odmah priskočili u pomoć i odvukli ga u stranu, pričaju svjedoci događaja koji su potreseni ovom lošom situacijom za njihovog kolegu – prenosi Jutarnji.

– Sada taj brod treba izvaditi i mora ići na remont. Za njega je ova sezona izgubljena. A ko će to platiti… To platiti iz vlastitog džepa jednostavno nije isplativo. Trebalo bi to pokriti osiguranje, kazali su na licu mjesta.

Mjesto potapanja bilo je ograđeno da se ne bi širilo gorivo koje je isteklo iz rezervoara.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.