in ,

Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić: Osobe koje sam krivično prijavila opet su u biračkim odborima

Napominje da je CIK utvrdio da su ove osobe imale pogreške u radu

Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić navela je kako je nakon Općih izbora 2018. podnijela dvije krivične prijave protiv 10 osoba koje su bili članovi biračkih odbora.

“Za te osobe CIK je utvrdio nakon ponovnog brojanja da na biračkim mjestima čiji su oni bili članovi biračkih odbora su se počinile izborne prevare. Nakon podignutih prijava, bila sam ispitivana od strane istražnih organa i dan danas ništa se nije desilo”, navela je Prlić.

Kako kaže zato je uzela sebi za pravo da provjeri da li se osobe protiv kojih je podigla krivične prijave i za koje je CIK utvrdio da su počinili izbornu prevaru nalaze u biračkim odborima na Lokalnim izborima za Gradsko vijeće Mostara koji će biti održani 20. decembra 2020.godine.

“Od 10 osoba, troje će se izgleda i ove godine naći kao članovi biračkog odbora prema trenutno važećem spisku, i što je interesantno jedno od te tri osobe je imenovano ispred Gradske izborne komisije. Napominjem da je CIK utvrdio da su ove osobe imale pogreške u radu”, zaključila je Prlić.

“Inina” gasna platforma pronađena na dnu mora

Memić i Dragičević: Milane, ćao! Došli smo ti glave! Članovi VSTV-a da podnesu ostavku!