Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović tvrdi: “Blokirat ćemo sva mjesta u Banja Luci ako posmatrači ne uđu na birališta”

Posljednje Vijesti

Gradski odbor SDP BiH Banja Luka obavijestio je Gradsku izbornu komisiju da je posmatračima opozicije onemogućen ulazak na birališta.

U saopštenju za javnost navode da ukoliko ne bude brze reakcije blokirat će biračka mjesta u Banja Luci.

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku navodeći da je “SNSD i njihov režim je krenuo sa zloupotrebama izbornog procesa od otvaranja biračkih mjesta.”

“Ne igrajte se sa ustavnim pravom građana Banja Luke bit ćete odgovorni za haos koji će se dogoditi. Građani Banja Luke izađite u što većem broju neće nam ukrasti život još 4 godine”, napisao je Mijatović.

I iz Koalicije za slobodne i poštene izbore Pod lupom također su naveli da je njihovim posmatračima u Banjoj Luci i Doboju onemogućen pristup.

“Problem u pristupu imali smo na 46 mjesta i to na 15 od 23 u Doboju. Još uvijek se rješava situacija. Imamo šest biračkih mjesta kojima nije dozvoljen pristup posmatračima u Doboju zbog samovolje predsjednika Biračkih odbora. Još uvijek se na dijelu biračkih mjesta onemogućava pristup posmatračima u Banja Luci. Ovo je treći izborni ciklus da nam se ovo dešava u Banja Luci iako su svi naši posmatrači akreditovani i poslan je Gradskoj izbornoj komisiji spisak posmatrača”, kazao je Dario Jovanović – prenio je nap.

Leave your vote