POTPUNA PANIKA U ZENICI: Portir bolnice u izolaciji, sumnja na koronavirus

Kako saznajemo, pacijent sa sumnjom na koronavirus je portir iz željezničkog stacionara, koji je, navodno, nedavno boravio u Milanu.

I dok Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice, tvrdi u izjavi za naš portal da nema mjesta panici, barem za sada, kada govorimo o koronavirusu u Zenici, “Avaz” saznaje da je, ipak, u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali i stacionaru, vanredno stanje.

– U bolnici je vanredno stanje, sve je zatvoreno. Navodno je u izolaciji pacijent sa sumnjom na koronavirus. Zatvoren je i stacionar, sve je obustavljeno. Pregledi i operacije. Rade se samo hitni slučajevi – priča nam izvor.

Kako saznajemo, pacijent sa sumnjom na koronavirus je portir iz željezničkog stacionara, koji je, navodno, nedavno boravio u Milanu.

– Ne dozvoljava se uopće ući u bolnicu bilo kome – tvrdi naš izvor.

Drljević je ranije za naš portal izjavio da slučaj više liči na gripu nego na koronavirus.

– Taj slučaj više liči na gripu nego na koronavirus. Ne znamo još ništa. Poslat će se nalazi na gripu, pa ćemo se nakon toga odlučiti. Uglavnom, nema ništa značajno što se tiče koronavirusa, dakle nikakvih promjena – kazao je Drljević za “Avaz”.

Podsjetimo, jutros je u Banjoj Luci potvrđeno da dvije osobe imaju koronavirus, dok je u Sarajevu osoba testirana na koronavirus imala negativan nalaz.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.