Potpuni HOROR u Stocu: Muškarac nakon svađe nožem je napao suprugu

Crna hronika Vijesti

Porodično nasilje u Bosni i Hercegovini prednjači u odnosu na zemlje Evrope, te prema statističkim podacima svaka druga žena iznad 15 godina doživi neku vrstu nasilja.

Uslijed nesuglasica bračnog para iz Konjica koji je juče boravio u Stocu četrdesetpetogodišnji M.D. nožem je napao svoju suprugu i nanio joj tjelesne povrede, potvrđeno je iz MUP HNK.

Portparol MUP HNK Ljudevit Marić kaže da je muškarac četrdesetjednogodišnju suprugu E.D. povrijedio pri ulasku u vozilo marke “opel astra”, pri čemu je ona pobjegla do obližnje prehrambene trgovine tražeći pomoć.

– Napadnuta supruga je izletjela iz vozila i utrčala u prodavnicu, odakle su ljudi pozvali policiju i hitnu pomoć. Prevezena je u Centar urgentne medicine u Mostaru zbog zadobivenih povreda, a on je lišen slobode i nad njim se provodi kriminalistička istraga – rekao je Marić za Klix.

O cijelom slučaju je upoznato kantonalno tužilaštvo, koje će preduzeti potrebne radnje po pitanu rješavanja ovog slučaja.

Inače porodično nasilje u Bosni i Hercegovini prednjači u odnosu na zemlje Evrope, te prema statističkim podacima svaka druga žena iznad 15 godina doživi neku vrstu nasilja.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Leave your vote