Potresna ispovijest: Terorista Tarrant ubio je njenu cijelu porodicu, a ono što mu ona poručuje natjerat će vas na razmišljanje

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Tog strašnog dana kada je terorist Brenton Tarrant napao dvije džamije na Novom Zelandu, Maryam Gul izgubila je brata i roditelje te ih više nikada neće vidjeti.

Naime, njen brat i roditelji ubijeni su u spomenutom napadu, piše BBC. Rekla je da je oprostila napadaču i da se nada da će se pokajati za svoje postupke.
– Na ovome svijetu, ja više nemam porodice. No znam da kada nemate nikoga, imate Allaha – rekla je Maryam.

Njen brat, Zeeshan, doselio se na Novi Zeland iz Pakistana prije četiri godine. Ove godine su mu po prvi puta došli u posjetu roditelji.

– Oni su sve što imam, cijela moja porodica. Imam samo svoje roditelje i brata. Zato sam se pitala: ‘Kako je to moguće? Kako sam ih mogla sve izgubiti u jednom danu, kako niko od njih nije preživio? – kazala je Maryam.

Maryam Gul ispričala je zašto je oprostila ubici.

– Prvo sam htjela da ga oštro kazne. No, onda sam se sjetila Poslanika Muhammeda. On je oprostio onima koji su ubili njegove rođake. Htjela bih da napadač postane musliman, da se pokaje i da uvidi šta je učinio. I da shvati koliko je islam lijep – rekla je.