in ,

POTRESNI DETALJI Kapidžić nije likvidiran zbog novca! Policija je sada objavila PRAVI razlog…

“Nisam šmeker!” Tim je riječima i bahatim tonom odgovorio Amel Kurtić na pitanje policajaca koji su ispitivali okolnosti njegovog ranjavanja 9. novembra 2018. godine u sarajevskom naselju Stup.

Te večeri nepoznata osoba pucala je u Kurtića koji se vraćao sa treninga kojeg je upravo bio obavio u fitness centru Oxide Gym.
Policiji je 24-godišnji Kurtić bio, kako se to uobičava reći, “odranije poznat”, svakako ne po dobru. Policajci koji su ga saslušavali nakon što se oporavio od ranjavanja, bili su potpuno sigurni da je morao vidjeti lice osobe koja je pokušala to. Kurtić i nepoznati muškarac mimoišli su se ispred fitness centra nekoliko sekundi prije nego što mu je u leđa pucao, a potom sa dva metka ga namjeravao dokrajčiti.

Samo zahvaljujući izuzetnoj fizičkoj snazi i konstituciji Kurtić je izbjegao najgore.

Istraga o ovom slučaju nije daleko odmakla, kako je objašnjavano zbog “nesuradnje oštećene strane”, propucanog Kurtića koga su izrešetanog, ali pri svijesti, pronašle njegove kolege i poznanici iz teretane i hitno prebacili u bolnicu.

Nakon više od pola godine, ove subote, tijelo Amela Kurtića pronađeno je u okolini Konjica. Prema kraTkim navodima policije Kurtić je oduzeo sebi život.
Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u subotu u 19.20 sati u Ulici Francuske revolucije, u Sokolović-Koloniji, ubijen je sportista Ammar Kapidžić, koji se bavio dizanjem tegova, a ranije je trenirao odbojku i bio član Odbojkaškog kluba Ilidža. Na Kapidžića je Kurtić ispalio četiri hica ispred njegove porodične kuće.

Policija je nakon nekoliko sati ušla u trag osumnjičenim Šojki i Iglici i lišila ih slobode, trećeosumnjičeni Alem Kurtić je sam sebi presudio.

Ubistvo Kapidžića i samoubistvo njegovog poznanika Kurtića je, navodno, nastavak nikad rasvijetljene pucnjave od 15. novembra 2018. u Ulici Džemala Bijedića do broja 226, u sarajevskom naselju Stup, kod fitnes-centra OXIDE GYM, kada je ranjen Amel Kurtić. On se nakon što je ranjen, teško kretao i bio je vezan za kolica jer su mu bili pokretni samo ruka i noga. Prema nezvaničnim saznanjima, moglo se čuti da mu je ranjavanje “sredio” upravo Kapidžić, te da mu se Kurtić zato osvetio.
U prilog tome govori i činjenica da je poslao poruku svojoj majci kojoj je kazao šta namjerava uraditi, moleći je za oprost.

Ponavljamo, policija, ali i ljudi bliski Kuriću, uvjereni su da je on vrlo dobro vidio lice revolveraša i da ga svjesno i planski nije htio “odšmekati” tj. identificirati. Kako se, i da li se uopće u ovaj niz događaja uklapa u likvidaciju Ammara Kapidžića koje je ozbiljno uznemirilo javnost u Sarajevu, trebalo bi se saznati što je skorije moguće.

STRAŠNA NESREĆA U rudniku uglja poginulo devet osoba, desetine povrijeđene…

Ružica Jukić ne zna šta priča! “Šta nam se miješate, remetite nam sistem!”