Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Potvrđena informacija: Vučić se oglasio o hapšenju Dodika u Beogradu

Posljednje Vijesti

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je sinoć da je postojao ”zvaničan zahtjev za privođenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika prije godinu dana”.

On je kazao da je prošle godine od Beograda traženo da privede predsjednika RS Milorada Dodika “zbog, ne znam neke vile”.

“Bio je zvaničan zahtev za privođenje predsednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsednika Republike Srpske. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u Srpsku i u BiH da pređe granicu? Tako nešto se nikada neće dogoditi”, poručio je Vučić u razgovoru za Hepi televiziju.

Kada je riječ o kritikama najave donošenja deklaracije o interesima srpskog naroda, Vučić je naglasio da niko od onih koji su tako reagovali nije imao pojma ni šta će u deklaraciji da piše, da niko nije napisao ni slovo, a svi u regionu i u Srbiji su već pisali “kakva je to katastrofa”.

“Pisali su da je to poziv na `veliku Srbiju`, a pojma nemaju”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je “strašan zločin” to što Srbi žele da kažu da bi voljeli da pišu ćiriličnim pismom i da bi voljeli da koriste svoj jezik.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.