Potvrđene najcrnje slutnje: Neće biti penzija u februaru?!

Na novinarska pitanja hoće li to biti kasno za januraske budžetske isplate penzionerima, invalidima i svim drugim korisnicima, Aliefendić je rekao da hoće i da će nastati određena kriza

Klub delegata Bošnjaka u dosadašnjem sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine inicirao je na današnjem sastanku da predsjedavajuća Lidija Bradara sazove vanrednu, hitnu sjednicu Doma, radi razmatranja budžeta FBiH za 2019. godinu, finansijskih planova vanbudžetskih fondova i drugih važnih akata.

Bošnjaci su ovu inicijativu uputili s neophodnih 12 potpisa, a iz Kluba je predsjedavajući Almedin Aliefendić, u izjavi novinarima izrazio nadu da će Bradara sazvati sjednicu do 31. januara i da stoga neće biti kašnjenja mjesečnih isplata iz budžeta korisnicima, među njima i davanja za Fond penzijsko-invalidskog osiguranja.

Pozivajući se na Poslovnik, Aliefendić je naveo da Bradara, nakon ove inicijative, treba da sazove vanrednu sjednicu u roku ne dužem od 14 dana. Ako to ne učini, sjednicu može sazvati dopredsjedavajući Jasenko Tufekčić, što, po Poslovniku, on može učiniti u roku od dodatnih sedam dana.

Na novinarska pitanja hoće li to biti kasno za januraske budžetske isplate penzionerima, invalidima i svim drugim korisnicima, Aliefendić je rekao da hoće i da će nastati određena kriza, ali i da će se znati “odgovornost onih koji su za kašnjenje”.