in

POVRATAK MARŠALA Željko Komšić vratio Tita u Predsjedništvo BiH, izbacio zastavu tzv. Herceg Bosne!
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić povratkom na funkciju koju je obavljao od 2006. do 2014. godine odlučio je da u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva BiH vrati i sliku sa likom Josipa Broza Tita.

Komšić je 20. novembra svečano preuzeo funkciju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nakon pobjede na izborima on je najavio da bi mogao da vrati Titovu sliku u svoj kabinet.

Tokom jučerašnjeg sastanka sa ambasadorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem i današnjeg susreta sa ambasadorom Francuske Gijom Ruso na zidu iznad stola za sastanke mogla se vidjeti velika slika sa likom bivšeg predsjednika SFRJ.

Na fotografiji sa susreta Komšića i francuskog ambasadora vidljiva je i zastava Evropske unije, no u uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH više nema one sa stiliziranim hrvatskim grbom, koja je bila dio službenog znakovlja tzv. Herceg Bosne.Nju je u ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH unio Čović.

U svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio da će se zalagati za sve građane BiH i za civilizacione tekovine.
“Zakleo sam se i to neće biti iznevjereno. U vrhu mojih prioriteta bit će rad na vladavini prava i afirmaciji demokratskih tekovina. Bez borbe protiv svakog oblika diskriminacije ne može biti slobode. Građani BiH trebaju znati da ću biti pobornik svake vrste ravnopravnosti. Naša država utemeljena je na principima antifašizma i vrijeme na nas stavlja izazov da pokažemo Evropi kako baštinimo civilizacijske i evropske vrijednosti”, rekao je Komšić u svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH.

Skandal potresa Balkan: Zamjenik gradonačelnika ljubio maloljetnu djevojčicu

UŽAS U NAJAVI CNN javlja da Trump šalje ratne brodove prema Rusiji