Poziv za prijave na 13. Bh. Film Festival

Poziv za prijave na 13. Bh. Film Festival

BH. Film Festival, trinaesti po redu, održat će se i ove godine tokom Sarajevo film festivala, i to kao program BH FILM.

Prvo izdanje festivala održano je 2003. godine i prikazalo je 6 bosanskohercegovačkih filmova, dok je prošlogodišnje izdanje festivala ugostilo čak 75 bh. filmskih ostvarenja!
Cilj Festivala ostao je promocija bh. filmskih autora, reditelja, scenarista, glumaca, te ostalih filmskih profesionalaca, kao i to da služi kao podstrek za domaću produkciju i distributere domaćeg filma.

Udruženje filmskih radnika BiH poziva sve autore i producente koji imaju završene filmove da se prijave na Bosanskohercegovački filmski festival.

Filmovi koji se prijave moraju biti završeni 2017. ili 2018. godine, te moraju pripadati jednoj od sljedećih kategrija:
1. Igrani dugometražni film
2. Dokumentarni film
3. Kratki igrani film
4. Animirani film
5. Studentski film

Rok za prijave je 11. juni tekuće godine za studentske filmove i 18. juni za igrane, dokumentarne, kratke i animirane filmove.

Posebna pažnja posvećuje se studentskim filmovima, koji se od 2012. godine, u okviru ovog programa takmiče za jednu od tri nagrade koje dodjeljuje stručni žiri BH. Film Festivala.

Reklame, video spotovi, propagandni i TV filmovi se ne prihvataju. Svi prijavljeni filmovi moraju imati titlove na engleskom jeziku.

Zainteresovani mogu filmove prijaviti ovdje, te naznačiti da se radi o prijavi za Bh. Film program. Za upload screenera u prijavu, molimo da koristite .mp4 file-ove, ne veće od 4GB (ili poslati vimeo/youtube link).

Za sve informacije možete kontaktirati i na +387 61 355 881 ili [email protected], kontakt osoba Melina Alagić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.