in

Poznata sarajevska kradljivica Sabaheta Džindo ponovo u akciji: Pogledajte šta je radila, pa ovo je grozno!

Poznata kradljivica iz Sarajeva Sabaheta Džindo ponovo je uhvaćena na djelu.

Ona je jučer zbog krađe uhapšena u Banjoj Luci, ali joj se ovog puta na teret stavlja i krivično djelo tjelesna povreda.

Kako saznaje Faktor.ba u PU Banja Luka, Sabaheta je opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjoj Luci tako što joj je otela torbu, a pri tome, u namjeri da ukradenu torbu zadrži, nasrnula je na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

– O navedenim okolnostima obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičene dostavi izvještaj za spomenuta krivična djela – kazala nam je Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

Džindo je sarajevskoj policiji, ali i šire, poznata po krađama. Ona se, između ostalog, u septembru 2015. godine našla i na crvenoj Interpolovoj potjernici i to upravo zbog krađe.

Osim toga, Džindo je 2015. godine hapšena na području Istočnog Sarajeva gdje je na djelu uhvaćena u frizerskom salonu i to dok je pokušavala ukrasti novčanik.

Nekoliko dana prije ovog hapšenja Džindo je prošla i kroz policijske evidencije u Banjoj Luci, a zbog sumnje da je u prostorijama trgovinske radnje u centru grada iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM.

Međutim, tada je nedugo nakon hapšenja puštena na slobodu pa se obrela u Istočnom Sarajevu. U maju mjesecu iste godine je pritvorena zbog krađe novčanika sa 420 KM u Živinicama, ali poslije toga na djelu je uhvaćena još nekoliko puta.

Džindo je tražena u svim gradovima u našoj zemlji, zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, zbog čega je i osuđivana.

Možete li je prepoznati? Ovako popularna ŠEHERZADA izgleda bez šminke

Bosancima prisjela Njemačka: Radili na baušteli, a onda ih je stigla ruka pravde!