in

Poznati psihijatar pozvao hrvatsku vlast: Zaustavite Pernara dok nije prekasno

IVAN Pernar iako nije liječnik, ne ustručava se ljudima na Facebooku davati medicinske savjete. Tako je prije nekoliko tjedana objavio fotografiju kojom sugerira da se depresija liječi šetanjem po šumi, a ne tabletama. I danas je Pernar odlučio dijeliti medicinske savjete. Ovaj put za gripu i kašalj.

“Upravo mi se javio čovjek iz Splita, imao je simptome početka gripe i nije znao što napravit. Međutim, ključna je bila njegova sestra koja prati moju stranicu i koja mu je rekla da pogleda moj video o vitaminu C.

Čovjek je pogledao, otišao u DM, kupio vitamin C i uzeo ga u tri mega doze do sad – čak pola čajne žličice po dozi (ja preporučam trećinu).

Veli da se osjeća puno bolje i nema nikakvih nuspojava. Uglavnom, požalio se da mu najmanji sin ima problema s kašljem, a još doji i veli da je rekao ženi da i ona pije vitamin C.

Rekao sam mu da postoji jednostavnije rješenje, da jednostavno izdoji mlijeko u bočicu i da na vrh čajne žličice stavi vitamina C unutra i tri put ako tako napravi kašalj je gotov”, napisao je Pernar na Facebooku.

Psihijatar Herman Vukušić žestoko je reagirao na Pernarove objave na Facebooku te je poslao pismo ministru zdravstva Kujundžiću, ministru prevosuđa Bošnjakoviću te predsjedniku Hrvatske liječničke komore doc. dr. Krešimiru Luetiću.

“Obraćam vam se povodom današnjeg javnog istupa saborskog zastupnika Živog zida, Ivana Pernara, koji u svojoj FB objavi daje ‘recept’ kako se influenca uspješno liječi isključivo C vitaminom, te ide tako daleko da svoju ‘terapiju’ preporučuje i za dojenčad, na način da se aksorbinska KISELINA kapa u majčinsko mlijeko!

Nakon što je već uvelike doprinijeo antivakserskoj klimi u Hrvatskoj svojim javnim djelovanjem (pa smo prošle godine imali i epidemiju ospica u Dubrovniku), Pernar je nakon toga umjesto antidepresiva za liječenje depresije propagirao ‘šumsko zelenilo’, a sada, U JEKU EPIDEMIJE GRIPE daje savjete roditeljima da miješaju C vitamin s majčinskim mlijekom i ‘kašalj će sam proći’???? Nisam pedijatar, ali nekoliko uvaženih kolega te struke svjetskog glasa s kojima sam se konzultirao prije ovog dopisa nisu nikada čuli za takav način liječenja gripe.

Ovo sve naglašavam jer (a ovo jest moja struka) Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipulacije činjenica te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć. Tada se može ponoviti slučaj iz Rijeke kada su roditelji odbili davati kemoterapiju svojem djetetu koje je potom preminulo, a ne zaboravimo da je i u slučaju nesretnog malog Gabrijela Bebića iz Metkovića posrijedi bila teška respiratorna infekcija.

Stoga, kao dugogodišnji javnozdravstveni djelatnik, a u cilju zdravstvene zaštite građanki i građana RH od nadriliječništva jednog saborskog zastupnika (kojem ta pozicija, nažalost, daje široku platformu javnog djelovanja) tražim od vas da u okviru svojih funkcija i ovlasti poduzmete sve mjere koje su vam na raspolaganju da se isto HITNO zaustavi”, napisao je u pismu Vukušić.

TAČKA NA I.Karleuša otvorila dušu nakon priče da se zbog Ognjena Vranješa razvodi od Duška Tošića

Svi analiziraju zašto je Real u krizi. Problem je samo jedan i nerješiv je