in

Poznati srbijanski pjevač očitao bukvicu svim Srbima koji šire poruke mržnje zbog požara u Notre Damu

U ponedjeljak, 15. aprila, zapalila se jedna od najljepših historijskih katedrala na svijetu – Notr Dam u Parizu, a ovaj požar pokrenuo je nezapamćenu lavinu komentara u kojima ljudi mahom poručuju kako “Bog sve vidi”, te da se “sve vraća”.

Ovakvi komentari, puni mržnje i očigledne neosviješćenosti, neobrazovanosti i ograničenosti, preplavili su društvene mreže i portale u Srbiji. Međutim, tu su i oni koji dokazuju da nije sve tako crno, a prva poznata ličnost koja je apelovala da se prestane sa tim jeste Nikola Rokvić.
“Pravi hrišćanin, pravi pravoslavac, pravi Srbin se nikada ne raduje tuđoj nesreći! Izgorjela je hrišćanska svetinja! Ista ona koja je 1389. godine svojim zvonima oglasila veliku srpsku žrtvu na Kosovu…Velika većina tuguje zbog velikog gubitka… Gorjele su i naše crkve, dobro znamo kakav je to osjećaj… Budimo ljudi!” – poručio je Nikola.

“Nisu Notre Dame izgradili niti su se u njoj molili oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije, ali mi koji smo bili protiv toga, mi smo se tu molili.” Arno Gujon. Velika većina je uz vas, veliki prijatelju Arno Gujon” – naredna je Nikolina objava.

Mlada trudnica 23 godine, prvi porod – oduševila je cijelu bolnicu: “Babica sam u porodilištu, nagledala sam se svega, ali ovo što se desilo prošle sedmice…”

Vrlo emotivan i snažan govor efendije Muminovića na dženazi: “Lično sam je poznavao, Almina i njene kolegice ostavile su neizbrisiv trag”