in ,

Praznički spektakl za Bosance i Hercegovce u Njemačkoj: Stiže Halid!

Praznički spektakl za Bosance i Hercegovce u Njemačkoj: Stiže Halid!
Praznički spektakl za Bosance i Hercegovce u Njemačkoj: Stiže Halid!

Kulturno umjetničko društvo Mladi Biser iz Stuttgarta organizuje druženje povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana žena.

Manifestacija nosi naziv ”Domovini s ljubavlju”, a biće održana na datum 3. mart tekuće godine s početkom u 19h.

Specijalni gosti su Halid Muslimović i Adelisa, a uz njih još također nastupati: Band Jarani, KUD Mladi Biseri Stuttgart, KUD Džerdan Sindelfingen, Polaznici Dopunske škole BiH i ostali gosti.

Ovaj događaj već sada je privukao veliku pažnju naših ljudi u ovom dijelu Njemačke i uz veliki interes se očekuje i veoma dobra posjećenost događaja.

Treba reći da je cijena ulaznice za ovu manifestaciju već poznata i da iznosi 15 eura uz napomenu da što prije izvršite rezervaciju i olakšate organizatorima.

Podsjećamo vas da je Savezna Republika Njemačka  država sa najvećim brojem bh. iseljenika u Evropi sa više od 220.000 osoba bh. porijekla. Savezni ured za statistiku Savezne Republike Njemačke je 2011. godine objavio da ukupan broj osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Njemačkoj iznosi 228.000.

Prema definiciji Ureda za statistiku Njemačke, osobe sa „migrantskim porijeklom” su svi imigranti koji su nakon 1949. godine došli na sadašnji teritorij Savezne Republike Njemačke, te stranci rođeni u Njemačkoj, odnosno svi Nijemci rođeni u Njemačkoj čiji su jedan ili oba roditelja imigranti ili stranci.

Bošnjakov Biser iz Jesenica

Informacija za Bosanke i Hercegovke u Sloveniji

Njemačka, Pixabay

Prilika za zapošljavanje u Njemačkoj: Ovdje se prijavite