PREDOMISLIO SE! Japanski milijarder otkazao potragu za životnom partnericom s kojom je trebao putovati na Mjesec

Japanski milijarder Yusaku Maezawa, koji je tragao za životnom partnericom koja će ga pratiti na turističkom letu SpaceX-a na Mjesec, otkazao je svoj oglas.

On je u oglasu naveo da traži ženu 20-ih godina da ga prati na ovom historijskom događaju. Prijavilo se 28 hiljada žena, ali Maezawa je rekao kako odustaje jer ima pomiješane osjećaje.

Ipak, nije odustao od putovanja u svemir 2023. godine, samo će to učiniti bez partnerice.

Četrdesetčetverogodišnji modni mogul raspisao je oglas početkom januara, a uslovi su bili i da nemaju partnera te da žele ići u svemir. O njima je trebao biti snimljen i dokumentarac pod nazivom “Full Moon Lovers”.

“Kada sam shvatio da je blizu 28 hiljada žena s ozbiljnim namjerama i hrabrošću iskoristilo svoje dragocjeno vrijeme da se prijave, osjećam ekstremno kajanje i obavještavam ih o svojoj sebičnoj odluci. Iz ličnih razloga informisao sam Abema TV da neću učestvovati u ovom dokumentarcu i tražio sam da otkažu show”, napisao je na Twitteru.

On se nedavno rastao od 27-godišnje glumice Ayame Goriki.

Maezawa je proglašen prvim privatnim putnikom koji će letjeti na Mjesec SapceX-om. Nije otkrio koliko je koštala karta, ali je rekao da je riječ o mnogo novca. Putovanje je planirano 2023. godine i to će biti prvo putovanje otkako je ljudska noga 1972. kročila na Mjesec.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.