Predsjednica Udruženja ”Žena žrtva rata” Bakira Hasečić traži od Predsjedništva BiH i MVP da se uklone svi političari koji negiraju genocid u Srebrenici!

Posljednje

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) se zahvaljuje predsjednici Udruženja ”Žena žrtva rata” Bakiri Hasečić na kontinuiranoj podršci naše misije, borba za istinu o agresiji i genocidu u BiH i pravdi za žrtve tih zločina.

IGK od svoga osnivanja podržava njenu borbu za prava silovanih i seksualno zlostavljanih žena tokom rata u BiH.

Bakira Hasečić inspirativna i hrabra žena, prepoznata je u cijelom svijetu po borbi da pravdi budu privedeni brojni ratni zločinci, počinitelji nekih od najstrašnijih oblika seksualnog nasilja, silovanja i ponižavanja Bošnjakinja.

Udruženje koje je Bakira osnovala i na čijem je čelu, mnogim ženama koje su oklijevale da govore o onom što su preživjele u ratu dalo je glas, iskazalo brigu, dalo podršku, te radilo na privođenju krivaca pravdi.

To su borba i izazov koji i dalje traju. Na žalost Bakira je mnogo više prepoznata u svijetu, u Sjevernoj Americi i Evropi, nego u BiH.

Čitajte i ovo: Institut za istraživanje genocida Kanada žestoko po Zoranu Milanoviću: “Vaša kontinuirana antibosanska kampanja je osuđena od svih istinskih prijatelja ponosne bosanske države”

Leave your vote