Preminuo 34-godišnji Damir Barišić nakon pucnjave u Zenici

Crna hronika

U Zenici se danas u poslijepodnevnim satima desila pucnjava, nakon čega je ranjeni muškarac podlegao povredama.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je u 15:30 sati prijavljeno da je u Kantonalnu bolnicu Zenica dovezen Damir Barišić (34) iz Zenice sa povredom od vatrenog oružja, potvrđeno je iz MUP-a ZDK.

– Muškarac je kasnije i preminuo. Naše ekipe su na terenu radi utvrđivanja svih okolnosti. On je u bolnicu dovezen sa povredama zadobivenih iz vatrenog oružja, od kojih je, nedugo zatim, i preminuo. Ekipe su na terenu, vrše uviđaj, prikupljaju informacije, nakon čega će biti poznato više informacija – kažu iz policije.

Prema neslužbenim informacijama, do tragedije je došlo nesretnim okolnostima, a tragom ovog događaja oglasio se i akter pucnjave.

-Brate moj; da ti Allah podari lijepi dženet, da oprosti meni koji sam krivac. Ne postoji robija koju ne bih podnio da te vratim. Tuga i jad deru moje srce – napsao je, između ostalog, Zeničanin koji je odgovoran za ovaj nemili događaj.

Policijskim i istražnim radnjama bit će utvrđeno da li se, kako tvrdi akter pucnjave, uistinu radi o nesretnom događaju.

Prema nezvaničnim informacijama koje su se pojavile, riječ je najvjerovatnije o nesretnom slučaju. Naime, navodno je Zeničanina ranio njegov prijatelj.

Leave your vote