in ,

Preminuo hrabri dječak: Majku spasio od silovatelja koji mu je smrskao lobanju

Šesnaestogodišnjak iz Rusije koji je spasio svoju maju od silovatelja, preminuo je 19 mjeseci nakon što mu je taj muškarac razbio lobanju.

Vanja Krapivin se, kako prenose mediji dobro oporavljao iako je zbog napada izgubio veći dio prednjeg dijela lobanje. Međutim, prije dva mjeseca je obojio od gripe a bitku za život je izgubio prije dva dana.

Ovaj 16-godišnji dječak iz Severodvinska vratio se kući iz škole i zatekao komšiju kako pokušava silovati njegovu majku Nataliju Krapivinu. Žena je bila sva krvava i borila se s napadačem, a Vanja je uzeo teg od tri kilograma i njim udario komšiju.

Roman Pronin (37) se brzo oporavio od udarca, dohvatio isti teg i razbio dječaku glavu. Nakon toga je pobjegao jer je mislio da su dječak i njegovamajka mrtvi.

Komšije koje su čule jauke, došle su do njihovog doma i našli ih kako leže u lokvi krvi. Bili su u nesvijesti, ali su ipak bili živi.

Dječak je nakon toga bio u komi devet mjeseci. Hirurzi su morali odstraniti dio njegovog mozga i lobanje. Iako je bila izbodena 27 puta, majka se uspjela oporaviti.

Godinu dana nakon napada počeo je polako dolaziti svijesti i oporavljati se, ali je u oktobru obolio od gripe i, nažalost, preminuo.

Reakcija Ambasade SAD na tvrdnje o ćevabdžinici i zagađenju u Sarajevu

MARINA IZ DOBOJA JE PONOSNA MAJKA TROJKI:”Oživljavali su ih na moje oči, ali nijednom nisam zaplakala! Presretna sam što sam im mama!”