Pretučena manekenka objavila snimak nasilnika: Udarao me i dok dijete držim u naručju

Zabava

U srbijanskim medijima, jučer je odjeknula vijest o tome da je manekenka Sandra Obradović žrtva porodičnog nasilja. Srbijanska manekenka na društvenim mrežama obratila se javnosti i optužila svog partnera da ju je pretukao. Na Instagramu je uz snimak s modricama koje ima po cijelom tijelu, na kojem su vidljivi podljevi i posjekotine, napisala i duži status, tvrdeći i kako joj je partner V. B. oduzeo sina i da ga nije vidjela čak od subote.

https://www.instagram.com/p/CAIBW2hneYC/?utm_source=ig_embed

– Imam potrebu da sa svima vama podijelim moju stranu priče… Moje ime je Sandra Obradović, i u prvi plan bih istakla da je za mene u životu najbitnija uloga to što sam majka jednog predivnog anđela koji se zove Andrej i ima samo sedam meseci i nije pored mene dok vam sve ovo pišem… Osim što sam majka, smogla sam snage da priznam i da sam žrtva psihičkog i fizičkog nasilja već dvije godine od strane oca svog deteta. Nasilje nadamnom počelo je dok sam bila u drugom stanju, kada sam više puta završavala u bolnici Narodni front i moglo je da se desi da se prijevremeno porodim. Moja trudnoća bila je rizična zbog udaraca koje sam dobijala skoro svakodnevno, kao i samog stresa, ali sam zbog straha o tome tada ćutala i kao jedini prioritet u tim momentima sam videla da rodim svoje dijete živo i zdravo. Možda će neko reći da sam naivna, ali sam tada vjerovala da će se nakon porođaja neke stvari smiriti i promijeniti, ali je postalo čak i gore, do granice nepodnošljivog…. Dešavalo se da me udara i dok dijete držim u naručju. Otac mog djeteta je nažalost vrlo moćan u ovom gradu, pa reći i prijetnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile nimalo naivne i ulijevale su mi ozbiljan strah. Osim što me je vrijeđao, ponižavao, omalovažavao, govorio je da će mi oduzeti dijete, da će me ubiti, da će potplatiti cijeli grad i da ima veze i poznanstva u svim državnim ustanovama, kao i u medijima, rekao mi je da ima toliku moć da me predstavi najgorom osobom, majkom i da će me smjestiti u ludnicu. I pored svega toga skupila sam hrabrosti i snage i odlučila sam se da vjerujem u pravni sistem naše države, pa sam preduzela korake i pokušala da pronađem pravdu na tom putu…

S druge strane, kako prenosi srbijanski Blic, protiv Sandre je podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, za čije kršenje je predviđena novčana kazna u vrijednosti od pet do dvadeset hiljada dinara (80 do 320 KM). Nakon što je vrijest uzdrmala medije u regionu oglasio se i V.B. koji, pak, tvrdi da već neko vrijeme ima problem sa Sandrom, “jer se ponašala neodgovorno prema djetetu” koje su dobili u vezi, pošto, kako on navodi, uzima tablete i miješa ih s alkoholom.

– Kao otac koji je zabrinut za sina preduzeo sam sve mjere i Sandru prijavio Centru za socijalni rad. Najprije sam pokušao da je urazumim, predložio sam joj da platim liječenje kao majci svog deteta, ali ona na to nije pristala. Centar je uzeo sve okolnosti u razmatranje i dodijelio mi dijete koje mi je na prvom mestu. Ono što je važno da je ona bila pod utjecajem alkohola i to 2,10 što je pokazalo testiranje koje je obavila policija. O ostalim glupostima koje je ona iznijela javno je neosnovano govoriti, s obzirom na to da se ona nalazi u policiji na triježnjenju. Ne znam kada će je pustiti, važno mi je samo da je dijete na sigurnom i u krugu porodice – kazao je za V. B. jučer za “Kurir”.

Leave your vote