Priča Seada Sulejmanovića: Iz ljubavi prema domovini…

Priča Seada Sulejmanovića: Iz ljubavi prema domovini...

Fotograf Sead Sulejmanović prezentirao je dio opusa vlastitog rada na javnoj tribini održanoj u srijedu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Sulejmanović je jedan od najvećih promotora Bosne i Hercegovine i njezinih turističkih potencijala. Rođen je u Njemačkoj 1994. godine, a njegovi roditelji su kao izbjeglice iz Srebrenice i Mostara, našli novi dom u gradu Wetzlaru, razvijajući u svome sinu ljubav prema Bosni i Hercegovini, prenosi INS.

Ljubav prema domovini, kombinirana s njegovom drugom ljubavlju – fotografiranjem, rezultirala je čudesnim fotografijama koje promoviraju BiH u cijelom svijetu, a njegova fotografija „Slap na Žepi“ osvojila peto mjesto na prestižnom svjetskom natjecanju „Metro Photo Challenge“.

U emotivnom i motivirajućem govoru pozvao je studente da mu se pridruže u promociji, kako je sam naglasio, najljepše zemlje – zemlje koja ima najveće turističke potencijale na svijetu, saopćeno je iz Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Svaka Seadova fotografija svjedok je prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u što će se uvjeriti svi oni koji posjete njegove stranice na društvenim mrežama.

Sead ima i jasno profilirane planove za budućnost. U junu ove godine kreće sa snimanjem promotivnog filma o Bosni i Hercegovini, koji će obuhvatiti ljepote, kulturne znamenitosti i povijesne priče tridesetak gradova u BiH. Studentima Turizma mostarskog Univerziteta ponudio je suradnju na tom projektu, što su isti s oduševljenjem i prihvatili.

Budući da je po profesiji primarno informatičar, planira i izradu mobilne aplikacije koja bi promovirala ljepote Bosne i Hercegovine i pomogla turistima tokom njihovog boravka na ovim prostorima.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.