in ,

Prijedorčanin Refik Hodžić dobio prijetnje smrću na Facebooku

Prijetnje na FB
Prijetnje na FB

Prijedorčanin Refik Hodžić prije nekoliko dana je izazvao brojne komentara nakon što je na svom Facebook profilu objavio status u kojem je pozvao građane Sarajeva da nazovu gradonačelnika Abdulaha Skaku i traže izgradnju spomenima za žrtve Kazana.

Status Refika Hodžića izazvao haos na Facebooku

Reakcije su stizale sa svih strana svijeta, a stvar je na kraju poprimila neželjene posljedice. Šta se dogodilo? Hodžić je to pojasnio na svom Facebook profilu i u isto vrijeme prezentovao poruke i prijetnje koje je dobio od nekoliko ljudi. Njegov status prenosimo bez izmjena.

”Ne prestaju napadi i prijetnje povodom mog recentnog pisanja o bošnjačkom kultu žrtve i poziva građanima Sarajeva da pomognu borbu za spomenik ubijenoj djeci u Prijedoru zalaganjem za obilježje nedužnim žrtvama Kazana. U namjeri da me se “disciplinira” i “koriguje” isticanjem mete na mojim leđima kao “izdajnika koji vrijeđa žrtve” i “plaćenika”, moj dosadašnji rad na procesuiranju ratnih zločina se prikazuje kao “uhljebljenje” a učešće u kampanji “Dan bijelih traka” i inicijativi za izgradnji spomenika ubijenoj djeci kao “profiterstvo”.

Ne pada mi na pamet da se putem ove društvene mreže objašnjavam sa polusvijetom koji iznosi ove bljuvotine, njima ću se pozabaviti drugim metodama. Sve prihode koje ostvarim sudskim putem u tom procesu doniraću fondu “Investiraj u znanje” iz kojeg se stipendiraju povratnička djeca u Prijedoru. Spokojan sam u znanju za kakvu Bosnu i Hercegovinu se borim i da je vrlo lako provjeriti šta sam i kako radio i govorio zadnjih 20 godina. Što se “korigovanja” i prijetnji tiče, uzalud vam trud nitkovi, nisam se bojao ni kad su mi prijetili Šešeljevci i ini ratni zločinci krvavih ruku, da se bojim gnjida poput vas.

Na kraju, zbog transparentnosti i ponosa na sve što je inicijativa “Jer me se tiče” uradila do danas u Prijedoru: ko god donese dokaz da sam od pokretanja kampanje “Dan bijelih traka” za svoje ideje, rad, ulaganje u ovu kampanju ili prikupljanje potpisa za peticiju za spomenik ubijenoj djeci, primio jednu marku ili bilo kakav drugi oblik materijalne nagrade, poklon ili bilo šta slično od bilo koga, pojedinca ili institucije, javno se obavezujem da ću mu prepisati svoju pokretnu i nepokretnu imovinu – kuću u Prijedoru, polovnu Škodu Fabiju i novac na jedinom bankovnom računu koji posjedujem (ne uključujući dugovanja, njih preuzimam). Pa bujrum”, napisao je u statusu Hodžić.

A njegovo ”sporno” obraćanje koje je i izvazvalo tako veliki broj reakcija, možete pročitati ovdje.

Golf

Urnebesni video: Golf dva neće da upali, haos na ulici

Edin i Una

Video: Pogledajte kako se babo Edin Džeko zabavlja s kćerkicom Unom