in ,

Prijeti li Predsjedništvu BiH potpuni krah? Lome se koplja između NATO-a i Rusije: Milorad Dodik javno žestoko napao Željka Komšića koji je prozvao Lavrova!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je smiješno i neozbiljno da jedan član Predsjedništva BiH poziva šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da poštuje stav institucija BiH, a da ih pri tom sam ne poštuje.

“Željko Komšić uporno negira činjenicu da se Republika Srpska jasno opredijelila za politiku vojne neutralnosti i da, koliko mi je poznato, nema partije iz Republike Srpske koja tu činjenicu ne poštuje”, naglasio je Dodik.
On je upitao zašto se, ako je u BiH sve završeno u vezi sa pitanjem NATO integracija, još o tome priča i zašto se od Srba traži potpis na Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO.

“Ako Bošnjaci mogu da nastave sa NATO integracijama bez Srba i Republike Srpske, zašto to ne učine? Ako u stav Bosne i Hercegovine ne može biti ugrađen i stav Republike Srpske, neka javno kažu”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Ruska Federacija veoma dosljedna u svojoj politici prema BiH, baziranoj na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.
“To bi i Komšić i ostali trebalo da poštuju. Nije stav Republike Srpske u vezi sa NATO integracijama stav Ruske Federacije, to je stav RS, a o razlozima za takvu odluku govorili smo više puta”, kaže Dodik.

Reagujući na izjavu Lavrova da SAD i jedan broj država Zapadne Evrope vode politiku uvlačenja BiH u NATO, Komšić je pozvao šefa ruske diplomatije da poštuje odluke institucija BiH, te dodao da je “jednoglasna odluka Predsjedništva BiH koja nikada nije opozvana, povučena ili promijenjena da BiH želi biti članica NATO-a”.

Arapi u potpunosti okupirali bosanskohercegovačku planinu, grade cijela naselja: Gotovo svi natpisi na tablama napisani su njihovim jezikom…

Ostvaruju se predviđanja meteorologa: Pao snijeg u bh. komšiluku, poznato kada dolazi u našu zemlju!