Prilika za rad u Njemačkoj: Prijavite se i pokušajte!

Njemačka, ilustracija

Loše ekonomske prilike u Bosni i Hercegovini proizvele su stotine hiljada nezaposlenih mladih ljudi koji, ne želeći gubiti vrijeme, svoju sreću odlučuju potražiti u inostranstvu.

Zapošljavanje medicinskog osoblja u Njemačkoj posebno je atraktivno i popularno, a jedna od najuređenijih zemalja svijeta nudi sve ono što u domovini mladi ne mogu dočekati: sigurnost, red i dobre plate.

Na Facebooku postoje brojne stranice i grupe na kojima možete pronaći niz informacija o zaposlenjima i potencijalnim zaposlenjima, ali i ponude mogu biti mač s dvije oštrice jer nikad ne znate ko se nalazi ”s druge strane žice ili tastature”.

Sigurna opcija

Zato je bitno da vam neko garantuje da je posrednik pouzdan. Ovaj put, mi vam garantujemo da na Facebook stranici Medicinari Njemačka možete pronaći sve što vam treba i dočekati vaš posao u Njemačkoj.

Tako ćete u narednom periodu na portalu BHDijaspora.net moći pronaći informacije o zapošljavanju, ponudama i uvjetima novih opcija. Za početak, u Bremenu se nudi posao za tri medicinara (opšti i pedijatrijski smjer) sa B2 certifikatom njemačkog jezika.

Prije ulaska u radni odnos, kandidatima je obezbjeđeno pohađanje kursa za Anerkennung i izlazak na ispit u Njemačkoj. Boravak (ca. 30 dana), kurs i ispit u Njemačkoj obezbjeđjuje FKVB. Zainteresovani kandidati nam se mogu javiti u Inbox gore navedene FB stranice.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.