in

Princ Salman poslao tim od 50 elitnih ubica na jednog čovjeka: Evo zašto mu je Odred tigrova za petama!

Jabri tvrdi da mu je jednom prilikom čak poručio “Svakako ćemo doći do tebe”…

Bivši špijun Saad al Jabri tvrdi da je saudijski prijestolonasljednik Mohammad Bin Salman Al Saud poslao odred od 50 ubica da ga likvidiraju, samo nekoliko dana nakon ubistva novinara Jamal Khashoggi.

Al Jabri tvrdi da se princ zavjetovao da će ga “svim sredstvima” vratiti u Saudijsku Arabiju, a preko poruka na WhatsAppu mu je prijetio.

Nekadašnji operativac prije 3 godine je prebjegao u kanadski Toronto gdje od tada živi sa privatnim obezbjeđenjem.

Kako se navodi, tim ubica nazvan “Odred tigrova” 2017. godine je putovao u Kanadu sa “dvije torbe forenzičkih alata”.

“Odred tigrova” čini oko 50 ljudi među kojima su i stručnjaci za čišćenje mjesta zločina. Jabrija us locirali preko špijunskog softvera koji je bio instaliran na njegovom telefonu.

U tužbi protiv moćnog vladara se navodi i da su vlasti u Rijadu otele dvoje Jabrijeve djece kako bi ga natjerali da se vrati u zemlju. Još jedan član porodice je otet u Dubaiju, a potom i mučen.

Navodna likvidacija je “provaljena” kada je kanadska pogranična policija otkrila pripadnike elitnog tima za likvidacije pri pokušaju ulaska na teritoriju Kanade preko aerodroma Pirson u Torontu, navedeno je u spisima američkog suda.

Pravili su se da se ne poznaju, a pokušali su da uđu u Kanadu preko turističkih viza, međutim, kada su zvaničnici pronašli fotografije muškaraca na kojima zajedno poziraju, shvatili su da ipak putuju skupa, pa ih nisu pustili dalje.

Jabri je godinama bio kontakt između saudijske obavještajne službe i britanskog MI6 i drugih zapadnih bezbjednosnih službi i navodno je predao nadležnima u Vašingtonu dokument na 106 stranica o navodnim pokušajima Muhameda bin Salmana da ga likvidira i time ga spriječi da svjedoči o svojim saznanjima o korupciji i političkim likvidacijama koje je sprovodio “Odred tigrova”.

Navodno, Vašingtonu je prenio i informacije o umiješanosti prijestolonasljednika u Kashoggijevo ubistvo.

Jabri tvrdi da je princ Mohammad pokušavao da ga namami da se vrati u Saudijsku Arabiju i da mu je jednom prilikom čak poručio “Svakako ćemo doći do tebe”.

Starija sestra Seke Aleksić je pjevačica, stalno je gledamo na televiziji: Nismo imali pojma da su u srodstvu

Ovo su tri najsretnija horoskopska znaka: Sve im polazi za rukom