Priznanje Muriza Memića uzdrmalo državu: Plakao sam u kancelariji Bakira Izetbegovića, nije mi pomogao – Sebija je promijenila tim ljekara jer je amnezija trebala Tužilaštvu!

Muriz Memić, otac smrtno stradalog mladića Dženana Memića, pozvao je medije da mu pomognu u daljnjoj borbi za istinu.

Teške optužbe na račun Bakira i Sebije
– Presuda je pala, optužnica je bila lažna i ništa se ne dešava. Meni predstoji nova borba. Vidite i šta se dešava u Banjoj Luci sa slučajem Dragičević. Pozvao bih medije da se obrate Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) da odgovori “ko je prijetio Sudskom vijeću i sudiji Igoru Todoroviću”.

Želim da mi odgovori Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) na to pitanje i zašto se još ništa ne poduzima. Dalida Burzić bi voljela da je bila sutkinja i da osudi Rome, ona bi osudila nevine ljude. Nikoga neću ostaviti na miru dok se ovo ne dovrši – kazao je Muriz Memić, istakavši da smatra da prijetnje Sudskom vijeću dolaze iz Tužilaštva.

Memić se prisjetio jednog od ranijih protesta.
– Pitao sam na jednim protestima Bakira Izetbegovića: “Gdje je moj Dženan”, opet ga pitam “Gdje je moj Dženan, Bakire”, rekao si da si dobro upoznat. Ali ljudi su radili sve da ja ne saznam istinu. Znači, Sebija Izetbegović je promijenila tim poštenih i časnih ljekara koji su rekli da Alisa Mutap nema amneziju. Tim doktora Abdulaha Kučukalića rekao je da nema amneziju, šest doktora je reklo da nema amneziju, a Sebija je iz sebi znanih razloga promijenila tim, jer je amnezija trebala Tužilaštvu.

Alisa Mutap nema amneziju, ona je očevidac, svjedok i saučesnik. Zašto bi njen otac pozvao autolakirera iz bolnice, šta to ima da mu saopći pet do dvanaest? Imam taj dokument. Jer komadi stakla su potureni, jer saobraćajne nesreće nije bilo – kazao je Memić.

Memić je spomenuo ministra federalne policije Aljošu Čamparu i direktora FUP-a Dragana Lukača.

– Sebija Izetbegović, Dragan Lukač i Aljoša Čampara. Pitam Bakira Izetbegovića čiji su to ljudi, čijoj stranki pripadaju, je li to snaga naroda, je li to narod, evo, pokušali su da sakriju sve dokaze. Izetbegović ima pravnog savjetnika Šefika Džaferovića, trebao bi mu objasniti o čemu se ovdje radi.

Ne treba meni saopćenje iz SDA, meni treba akcija da se uhapse počinioci. Najteže mi je što sam plakao kod Bakira Izetbegovića, a on mi nije pomogao. Milorad Dodik i Bakir Izetbegović, samo su oni prijatelji, ali vidimo šta su uradili Davoru Dragičeviću i meni – kazao je Memić.
On je pozvao glavnu kantonalnu tužiteljicu da zajedno odu na vrata ubice.

– Meni treba da se uhapsi ubica. Zna Dalida Burzić ko je ubica, zna Alisa Mutap ko je ubica i njen otac zna i svi oni koji su brisali snimak – kaže Memić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.