Prnjavor: Dobio više od 3 miliona KM na Lotu, vlasti hoće da uzmu dio, oglasila se Lutrija RS

Posljednje

Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa isplatom i plaćanjem poreza na dobitnu kombinaciju igre “Loto 7 od 39”, oglasili su se iz Lutrije RS-a.

Podsjetimo, u Prnjavoru je uplaćen tiket koji je sretnom dobitniku donio 3,182.726 KM pa je načelnik ove općine Darko Tomaš zatražio otkrivanje njegovog identiteta, odnosno da plati na ime poreza više od 950 hiljada maraka.

No, iz Lutrije RS-a poručuju da je na insistiranje Državne lutrije Srbije (s kojom zajednički organiziraju Loto) definirano da se isplata svih velikih dobitaka obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Obrazloženje za ovakav stav je da je učešće Lutrije RS-a oko osam posto u ukupnom prometu igara na sreću koje zajednički organiziraju s Državnom lutrijom Srbije.

Također, iz Lutrije RS-a navode da u slučaju dobitka “sedmice” koji je uplaćen na prodajnom mjestu u Prnjavoru, “općinsko rukovodstvo polazi od pretpostavke da dobitnik ima prebivalište u Prnjavoru, što nije tačno”.

Prebivalište se utvrđuje na osnovu ličnog dokumenta, što u ovom slučaju nije opština Prnjavor, dodaje se u saopćenju Lutrije RS-a.

Leave your vote