in ,

Pročitajte čestitku iz Kanade povodom Dana Armije Republike BiH!

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, povodom 15. aprila Dana Armije Republike BiH, uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima koji su baštinili, baštine i baštinit će slobodarsku misiju Armije Republike BiH u matici i dijaspori.

U čestitci se navodi da je Armija Republike BiH, legendarna vojna sila, istinski branila i odbranila bosanskohercegovačku državu. Ocjenjuje se da je multietničko – bosanskohercegovačko djelovanje Armije Republike BiH u njenoj oslobodilačkoj borbi za živote svih naroda i građana u BiH zadivilo čitav svijet, največe vojne, političke i akademske stratege i borce za ljudska prava i slobode.
– Zato Armija Republike BiH nije bila “takozvana” – to je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila, koja se organizirala iz bosanskog naroda i otpora da spasi Republiku BiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima.

Armija Republike BiH nije bila vođena ideologijom genocida i etničkog iskorjenjivanja drugoga, nije postojao nikakav plan da se uništi jedan narod, da se prave zločini i slično. Takvo nešto nije postojalo ni na nivou bosanskohercegovačke države, politike i kulture – ističe se.
Ramić podvlači da se nikada ne smije zaboraviti da je nezavisna i suverena država BiH rezultat patriotske borbe pripadnika Armije Republike BiH. Pod zastavom Armije Republike BiH tokom agresije na državu BiH borili su se pripadnici svih bosanskohercegovačkih građana i naroda.

– Nama koji živimo u slobodi, zahvaljujući tim velikim herojima, ostaje obaveza da u miru izgradimo slobodnu, demokratsku državu BiH u kojoj neće biti amnestirani rezultati agresija i genocida, u kojoj će istina i pravda pobjediti – navodi se u čestitci iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Navijači brutalno vrijeđaju Salaha, jer je musliman: Pogledajte kako im je odgovorio!

Radnik opljačkao benzinsku pumpu u Žepču, policijska potraga u toku!