Dragan Lukač

Pročitajte pismo koje je Dragan Lukač poslao Ramizu Salkiću: Pa ovo je za zatvora!

Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač naveo je u otvorenom pismu da potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić ovih dana u javnost plasira opasne poruke, koje su u službi raspirivanja međuetničke i vjerske netrpeljivosti.

Lukač je u pismu rekao Salkiću da svojom nepromišljenošću poziva na urušavanje Ustava i zakona Srpske i BiH, prenosi SRNA.

“Pozivanjem OHR-a, ostalih međunarodnih organizacija i Upravnog odobra za sprovođenje mira u BiH da prenesu pitanje javne bezbjednosti građana sa entiteta na nivo BiH, direktno urušavate ustavni poredak ove zemlje”, istakao je Lukač u pismu, koje je objavio RTRS.

Lukač navodi da Salkić poziva predsjednika i članove Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Srpske i druge srpske funkcionere da svojim djelovanjem smire nacionalne strasti zarad mira i stabilnosti, iako ih upravo on raspiruje svojim riječima i ishitrenim reakcijama.

Ministar unutrašnjih poslova u pismu izražava žaljenje što Salkić, kao potpredsjednik RS-a, svojim ponašanjem i istupima ne doprinosi suživotu i toleranciji u BiH, već uznemirava građane srpske i bošnjačke nacionalnosti.

On je poručio Salkiću da je MUP u službi svih građana u RS-u, te da je najbolji primjer za to rasvjetljavanje navodnih napada na bošnjačke povratnike u Rogatici.

Uz informaciju da Salkić Lukačevo pismo još nije pročitao, RTRS navodi da je bošnjački povratnik Ermin Pavica iz Rogatice sam sebi pisao prijeteće poruke i palio automobile, te da je upravo Salkić zbog tog navodnog napada teško optuživao MUP Republike Srpske i tražio intervenciju međunarodne zajednice.

Zaista skandalozan i potpuno nemoralan potez čovjeka koji je direktno odgovoran za ubijanja Bošnjaka na području Bosanske Krajine. Ali u našoj zemlji više ništa nije iznenađenje…

Leave your vote

2 razmišljanja na “Pročitajte pismo koje je Dragan Lukač poslao Ramizu Salkiću: Pa ovo je za zatvora!

  1. Pa ovaj Lukac je zlocinac sta on ima da komentarise i cuj ovo Bosnjak sam sebi piso prijetece pismo i zapalio kola pa ovo je van svake pameti sta mogu zlocinci da naprave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.