Proučen mevlud u Noble Parku

Proučen mevlud u Noble Parku

Posljednje Vijesti

U subotu, 16. decembra tekuće godine prije akšam namaza proučen je mevludski program u Bosnia-Herzegovina Islamic Society, Noble Park. U programu su učestvovali imami Ismet ef. Purdić, imam džemata, penzionisani imam Salih ef. Mujala, bivši glavni imam, Izudin ef. Mezit, Reuf ef. Mezit te Ibrahim ef. Hadžihasanović, te mujezini Admir Gološ i Abid Mujala, hor džemata i polaznici Mekteba.

Organizator se zahvaljuje svim džematlijama na dolasku i svi učesnicima, te džematskom odboru na lijepoj organizaciji, gdje su svi bili počašćeni vodom, hurmama, bombonama a polaznici mekteba još i čokoladama.

”Zahvaljujemo našim sestrama koje su nas poslije programa uz kahvu počastile kolačima i voćem, kao i svima koji su uzeli učešća u tradicionalnoj mevludskoj sergiji”, saopšteno je iz Australije.

Imam Ismet ef. Purdić je na kraju održao prigodan vaz i nasihat u kojem je obradovao džematlije uspjesima kako u mektebu tako i zajedničkom radu gdje sakog četvrtka gotovo godinu dana skupljamo sredstva za pomoć potrebnima u BiH, a do sada je pomognuto više od 50 porodica, sa sumom većom od 25 hiljada dolara.

Imam je također podsjetio da mevlud i druga džamijsla okupljanja imaju za cilj da nas učine boljim vjernicima, korisnijim sebi i drugima, da prakticiramo islam i pomažemo jedni drugima u dobru.

Od uspjeha zajedničkog rada je i činjenica da nas je Odjel za razvoj i turizam općine Dandenong, na prijednolog Međureligijske mreže IFN, stavio kao mjesto za dobru posjetu u općini, gdje je naša džamija snimljena u propagandno turističkom video spotu, kojeg možete pogledati na website općine.

Imam je podsjetio prisutne na tri obaveze: Briga o sebi, briga o porodici i briga o džematu što podrazumijeva: uključenje u aktivnosti džemata, podrška, dolazak, iskorištavanje dobra i servisa, širenje lijepih veijesti popravak stanja na najbolji način za dobrobit svih, saopšteno je.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.