Prva reakcija povratnika iz Prijedora nakon što je nasilnik pušten na slobodu

Očekivao sam da će Renato Marjanović biti pušten na slobodu. S obzirom da poznajem zakone, drugu odluku Policijske uprave Prijedor nisam ni očekivao. Nadam se da će sada Tužilaštvo uraditi svoje. Oni su sada na potezu, kazao je za Radiosarajevo.ba Azrin Hodžić, povratnik iz Prijedora kojeg je nasilnik Marjanović natjerao da sa svoje prikolice prije dva dana ukloni grb Bosne i Hercegovine.
Podsjetimo, Marjanović je prethodno natjerao Hodžića da skine grb BiH sa cerade kamiona, te da se izvini Srbima.

Hodžić, u prvoj reakciji nakon što je saznao da je Marjanović pušten na slobodu, za naš portal kazao je da je čuo da Marjanović iza sebe ima mnogo krivičnih djela, te da je osoba koja ima psihičkih problema.

„Vjerujem da će biti smješten u ustanovu kojoj pripada i da će se tamo nastaviti liječiti. Ja imam informaciju da on nije sam djelovao. Navodno, a to je rekao i tokom saslušanja, Renato me napao na incijativu pojedinaca iz Banje Luke, kojima je smetao grb Bosne i Hercegovine koji imam već duže vrijeme“, kaže Hodžić.

Na pitanje da li se boji za svoju sigurnost, Hodžić je za Radiosarajevo.ba kazao:

„Ja se ne bojim, to sam rekao i policiji kada sam prijavio Marjanovića. I njima sam rekao, sebi više neću dozvoliti da me on ili neko drugi u budućnosti udari, već ću sam reagirati i poduzeti mjere da zaštitim svoju sigurnost“.