in ,

Rad na crno u Doboju: Inspektori izdali kazne u desetinama hiljada maraka

Postupajući po prijavi radnika JU OŠ Sveti Sava Doboj Inspektori Poreske Uprave RS PC Doboj izvršili su vanrednu kontrolu te utvrdili da je od strane poslodavca došlo do neblagovremenog podnošenja prijava u jedinstveni sistem registracije kontrole i naplate doprinosa.

Kako javlja gerila.info, prekršajni nalozi su izdati školi i odgovornom licu/direktoru, koji su po istom tražili sudsko odlučivanje, a novčane kazne za sada nisu plaćene iako su iznosima od nekoliko desetina hiljada maraka.

Naime, po saznanjima od radnika koji su radili “na crno” i koji ne žele otkrivati svoja imena, poreski inspektori zatekli su u školi devet neprijavljenih radnika od kojih je čak jedno bilo na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, to jeste, vodilo se kao nezaposleno lice i putem Zavoda primalo novčanu naknadu.

Takođe , vidljivo je da je navedena škola 18.avgusta 2019. i 18.septembra 2019. objavila više konkursa za nekoliko radnih mjesta u prosvjeti, kako na određeno, tako i na neodređeno vrijeme.

Po saznanjima do kojih smo došli, već za prvi konkurs postoje prigovori na obavještenje direktora i rang liste komisije, a njihovo bodovanje je dovelo i do podnošenja prijava protiv članova komisije Okružnom javnom tužilaštvu Doboj kao i kontrole od strane Republičke prosvjetne inspekcije.

Međutim , postoje i saznanja da je i po konkursu od 18.septembra, za koji još uvijek nije sačinjena konačna rang lista, da se i prije izvršenog testiranja i intervjua znaju imena kandidata koji će biti primljeni na neodređeno vrijeme.

Podsjećamo, o problemima u ovoj školi Gerila je pisala i na početku školske godine.

Naime, 2.septembra ove godine kada je bio prvi dan škole, učenici II-1 razreda i roditelji ostavljeni da stoje ispred škole. Niko im se nije obratio, niti su dobili knjige.

Roditelji su izrazili ogorčeni. Naveli su da su došli ispred škole, a njihova dotadašnja učiteljica Sandra Vukeljić, koja je vodila djecu u prvom razredu, nije dočekala djecu nego je prebačena u produženi boravak iz njima nepoznatih razloga.

Nakon cjelodnevnih razgovora sa rukovodstvom škole, nezadovoljni roditelji su poslali i saopštenje za medije, s ciljem da se njihovo nezadovoljstvo prenese svim građanima RS i FBiH.

KAKVU KAZNU DATI OVOM MONSTRUMU? Pomahnitali otac došao iz Njemačke u Teslić i brutalno pretukao svog sedmogodišnjeg sina!

Policija otkrila grozne detalje slučaja: Kompanija iz Doboja na krađi šljunka zaradila više od milion maraka!